marți, 27 martie 2012

Publicat la 3/27/2012 08:11:00 a.m. de Redacţie

Mai mult sprijin pentru proiectele Mediaşului | DOCUMENTE

Evenimentele culturale importante pentru Mediaş vor primi, anul acesta, ceva mai mulţi bani din partea Consiliului Judeţean. Primarul Teodor Neamţu se declară mulţumit de cofinanţările anunţate şi aşteaptă evaluarea proiectelor depuse pentru agenda sportivă a judeţului.


Autor: Aurelian LUNGU

Mai puţine proiecte, dar mai multe fonduri. Aşa va arăta agenda cultural-sportivă susţinută de Consiliul Judeţean Sibiu pentru 2012. Dacă proiectele sportive sunt încă în dezbatere publică, lista celor culturale a fost definitivată zilele trecute. În total, de la bugetul judeţului vor fi cheltuiţi anul acesta 350.000 de lei, din care Mediaşului şi vecinătăţii sale i-ar putea reveni aproximativ 30.000.

Festivaluri cu tradiţie

Deşi propunerile aprobate pentru zona de nord se pot număra pe degetele de la o mână, cofinanţările ar fi de două ori mai mari decât cele mai mari sume acordate anul trecut. „În ceea ce priveşte alocările bugetare din partea Consiliului Judeţean pe agenda culturală, ne-au fost alocate pentru Festivalul de Film MECEFF - 10.000 de lei, pentru Festivalul de folclor «Pe Târnave-n sus şi-n jos» - 3.000 de lei, pentru Festivalul Mediaş Cetate Medievală - 3.000 de lei, iar pentru Zilele Revistelor de Cultură din Transilvania şi Banat tot 3000 de lei. Sumele acordate sunt binevenite. Ele contribuie la creşterea nivelului acţiunilor culturale organizate de municipiul Mediaş şi încercăm să suplinim nevoile de resurse financiare cât mai mult din bugetul local. În ceea ce priveşte sumele alocate pentru agenda sportivă, acestea încă nu au fost stabilite”, a comentat primarul Teodor Neamţu, pentru Monitorul de Mediaş.

MECEFF ia partea leului

Marea majoritate a proiectelor medieşene incluse pe agenda culturală a judeţului vor fi derulate prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş. Astfel, este vorba despre cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film „Mediaş Central European Film Festival 7+1”, din 27 august - 2 septembrie, cu un buget de 302.500 de lei, din care organizatorii au solicitat 127.500 şi vor primi 10.000, Festivalulul „Mediaş - Cetate Medievală ediţia a VIII-a” (20-22 iulie), care va primi 3.000 de lei din totalul de 69.000 pe care organizatorii estimează că-i vor cheltui, tot 3.000 de lei vor merge pentru festivalul de folclor „Pe Târnave-n sus şi-n jos” (10-12 iunie), cu un buget total de 60.000 de lei, şi tot 3.000 au fost repartizaţi pentru „Zilele Revistelor de Cultură din Transilvania şi Banat (4-5 mai). În cea de-a treia sâmbătă şi duminică din luna octombrie, Primăria Moşna pregăteşte Festivalul Verzei, pentru care va primi de la Consiliul Judeţean încă 2.000 de lei. La socoteală mai intră şi Festivalul anual al tradiţiilor culturale săseşti, care va avea loc în perioada 21-23 septembrie şi pentru care FDGR va primi un sprijin de 4.000 de lei, dar nu este exclus ca alte proiecte înaintate de diverse ONG-uri să includă activităţi şi în zona Mediaşului.

    Trimite prin e-mail