vineri, 2 martie 2012

Publicat la 3/02/2012 10:32:00 a.m. de Redacţie

Loviţi de boală

Enterocolita face ravagii printre medieşeni. La secţiile de Boli Infecţioase şi Pediatrie ale Spitalului Municipal a fost instituită carantina.



Autor: Alex PÎNTEA

Foarte multe persoane, atât adulţi cât şi copii, s-au prezentat în ultimele zile la medicii de familie sau direct la Compartimentul de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Mediaş cu diaree şi vărsături. Totodată, la secţiile de Boli Infecţioase şi Pediatrie a fost instaurată carantina.

Explozie de cazuri

Conform medicilor, enterocolita este cauzată de un rotavirus, iar numărul de cazuri este mai mare decât de obicei. În momentul de faţă, sunt internate zece persoane, atât adulţi, cât şi copii. „La ora actuală, avem un număr de aproximativ 10 cazuri de enterocolită la adulţi şi copii. O parte dintre cazuri sunt aici, la Boli Infecţioase, iar mai mulţi copii sunt izolaţi şi la Pediatrie. Este un număr mai mare de cazuri decât de obicei, însă ele nu pun probleme deosebite. Conform datelor judeţene, se pare că este vorba despre un rotavirus”, a explicat medicul Iosif Sass, şeful secţiei Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Municipal Mediaş.

Atenţie la igienă şi aglomeraţii

Pentru a evita îmbolnăvirea, medieşenii sunt sfătuiţi să respecte normele de igienă. Totodată, aceştia trebuie să evite aglomeraţiile, în condiţiile în care este posibil ca virusul să se transmită mult mai repede în astfel de situaţii. „Oamenilor le recomandăm, în primul rând, respectarea igienei şi, în al doilea rând, evitarea aglomeraţiilor”, completează Sass.

Diaree şi vărsături

Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv determinată de diverse infecţii cu bacterii, virusuri, ciuperci sau paraziţi. Se manifestă de obicei prin diaree, senzaţii de greaţă, vărsături, dureri abdominale, balonări, febră, frisoane şi alterarea stării generale. Boala este provocată de diverse infecţii cu bacterii, ciuperci, virusuri sau paraziţi. Manifestările generale ale enterocolitei sunt cauzate fie diseminării agentului infecţios ori a toxinelor acestuia în întreg organismul, fie pierderii importante de apă şi minerale, consecinţa diareei şi a vărsăturilor.
    Trimite prin e-mail