vineri, 16 martie 2012

Publicat la 3/16/2012 06:45:00 a.m. de Redacţie

Au învins campioana! Gaz Metan Mediaş s-a impus cu 83-77 în faţa Universităţii Mobitelco Cluj

Formaţia lui Ovidiu Teleabă a câştigat derby-ul rundei împotriva campioanei Mobitelco Cluj. În urma acestui rezultat, Gazul a revenit pe prima poziţie a clasamentului Diviziei A la baschet masculin. Cel mai bun jucător din tabăra medieşeană a fost americanul Deven Mitchell, care a reuşit să marcheze 28 de puncte.


Autor: Alex PÎNTEA

Miercuri seară, confruntarea dintre Gaz Metan şi Universitatea Mobitelco Cluj a debutat sub semnul echilibrului. Cele două combatante au alternat la conducere pe tabela de marcaj şi au încercat să facă cât mai puţine greşeli, cu gândul la miza foarte mare a meciului. În aceste condiţii, după zece minute de joc, tabela indica avantaj minim pentru gazde, scor 20-18.

Ovidiu TELEABĂ | antrenor Gaz Metan Mediaş: „Nu a fost un meci deosebit de spectaculos, a fost un meci de luptă, au fost greşeli de ambele părţi. Eu zic că am câştigat datorită recuperărilor mai multe, am avut mai multă posesie. Vreau să felicit băieţii pentru modul în care au luptat şi pentru victoria obţinută.” 

Sfert bun

Următoarele zece minute au aparţinut gaziştilor, care au lăsat impresia că se pot desprinde cu lejeritate pe tabelă. În aceste condiţii, Gaz Metan a avut un avantaj de 11 puncte la jumătatea sfertului al doilea, însă defensiva clujeană a reacţionat bine, iar în ofensivă Mobilteco a reuşit să puncteze de la distanţă, astfel că ecartul a scăzut la doar patru puncte. Scor la pauză, 38-34.

Clujul la timonă

Repriza a doua a început mai bine pentru formaţia vizitatoare, care a reuşit să restabilească egalitatea şi chiar să treacă la conducere pe tabelă. Gaziştii au avut ezitări pe faza ofensivă şi l-au forţat pe tehnicianul Ovidiu Teleabă să ceară time-out. Zigeranovic a spart gheaţa pentru Gaz Metan, apoi jocul a curs din nou sub semnul echilibrului, consemnat şi la intrarea în sfertul decisiv, egalitate 54-54.

Show-man Mitchell

Titus Nicoară a adus primele puncte pentru gazişti în actul decisiv, însă clujenii au egalat imediat prin Lawrence. A fost momentul în care şi-a intrat în rol americanul Deven Mitchell. Acesta a marcat de la linia de libere, din acţiune, dar şi de la semi-distanţă, iar Mediaşul s-a desprins decisiv. Finalul a aparţinut grupării de pe Târnava Mare, care s-a impus în cele din urmă la un scor final de 83-77.

Victoria echipei

Tehnicianul Ovidiu Teleabă a mărturisit, la final, că jocul nu a fost unul atât de spectaculos, iar diferenţa a fost făcută de superioritatea echipei sale la capitolul recuperări. Antrenorul alb-negrilor şi-a felicitat jucătorii pentru modul în care au luptat în teren. Pe de altă parte, antrenorul Universităţii Mobitelco a apreciat că ambele formaţii au făcut un joc bun şi i-a felicitat pe învingători. „Ne-au lipsit recuperările defensive, ne-au înscris prea uşor, au avut cred că peste 10 recuperări ofensive mai mult decât am avut noi, aproape toate convertite în puncte. Una peste alta, noi am făcut un meci bun. Ţin să felicit echipa din Mediaş care a jucat extrem de intensiv, însă şi noi am jucat bine şi eu sunt sigur că din acest moment jocul nostru se va schimba de la meci la meci, va fi din ce în ce mai bun”, a conchis Marcel Ţenter.
    Trimite prin e-mail