vineri, 16 martie 2012

Publicat la 3/16/2012 10:56:00 a.m. de Redacţie

Afişe peste tot

Centrul istoric al Mediaşului este plin de anunţuri de tot felul, care murdăresc aspectul oraşului. Lipirea reclamelor în spaţii neautorizate poate „costa” până la 1.000 de lei. Din păcate, însă, făptaşii trebuie prinşi în flagrant pentru a putea fi sancţionaţi.


Autor: Alex PÎNTEA

„Vând maşină de spălat”, „cumpărăm păr”, „organizăm cursuri de limba engleză”... Sunt doar câteva dintre anunţurile care împânzesc centrul istoric al Mediaşului, pe stâlpi, pe copaci, pe porţile caselor. O imagine complet nepotrivită, însă spaţiul urban mioritic este fără doar şi poate unul mereu surprinzător.

Strică imaginea

Anunţurile lipite pe stâlpi, pe zidurile caselor, pe copaci, de diferite mărimi şi culori, sunt o prezenţă obişnuită în zona centrală a oraşului. Medieşenii preferă acest mod pentru a vinde un apartament sau alt bun pe care îl posedă, fără să se gândească că murdăresc practic aceste spaţii. Piaţa Regele Ferdinand I este şi ea plină de afişe vechi şi rupte. Cetăţenii cu simţi de răspundere recunosc că acestea strică imaginea oraşului şi ar trebui luate măsuri în acest sens. „Eu spun că nu e bine, pentru că strică imaginea oraşului, dar şi aspectul din centrul istoric. Nu sunt în niciun caz de acord ca pe orice pom, clădire, pe orice, să se pună astfel de afişe”, spune un medieşean.

Riscă amenzi

Afişajul stradal este reglementat în municipiul Mediaş de Hotărârea Consiliului Local numărul 166/2009. Conform acestui act normativ, el se poate face pe panourile special amenajate în diferite locaţii din cartierele municipiului. Hotărârea prevede şi sancţiuni contravenţionale pentru cei care nu respectă aceste prevederi, cuprinse între 800 şi 1.000 de lei. Singura problemă este că cei care lipesc afişe trebuie prinşi asupra faptului, pentru a putea fi sancţionaţi corespunzător.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail