vineri, 24 februarie 2012

Publicat la 2/24/2012 02:23:00 p.m. de Redacţie

Neamţu, la spital

Spitalul Municipal Mediaş şi-a propus să achiziţioneze propria fabrică de oxigen. De asemenea, se vor amenaja o sală de recuperare şi mai multe cabine medicale într-o actuală magazie. Miercuri, primarul Teodor Neamţu a vizitat spitalul, pentru a discuta despre proiectele curente, dar şi despre cele viitoare.


Autor: Alex PÎNTEA

La un an de când spitalul a trecut în subordinea Consiliului Local, conducerea instituţiei sanitare spune că s-au făcut o serie de paşi importanţi înainte. „În această perioadă, am avut sprijinul constant al municipalităţii. S-au realizat foarte multe lucruri, altele sunt în curs de realizare. Spre exemplu, într-o fostă magazie vom face mai multe cabinete medicale şi o sală de recuperare, unde medieşenii să poată beneficia de servicii de gimnastică medicală, de kinetoterapie, recuperarea neurologică. Totodată, încercăm să renovăm cât putem şi să ne aducem o fabrică proprie de oxigen”, anticipează managerul Bogdan Burghelea.

Lift la interne

Un proiect foarte important aflat în derulare este acela al liftului de la secţia de Interne. Cu ajutorul acestuia se va uşura foarte mult transportul bolnavilor, care în prezent sunt duşi cu targa pe scări. „Cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local este în construcţie liftul de la clădirea secţiei de Interne. Este o problemă care se discută de 30-40 de ani şi sunt bucuros că am reuşit să o demarez şi sper ca până la sfârşitul lunii mai să fie complet funcţional. Mai este foarte mult de lucru, dar modul de colaborare şi paşii pe care i-am făcut până acum mă fac să cred că în doi-trei ani o să avem un spital aşa cum locuitori oraşului îl merită”, a conchis Burghelea.

Implicare activă

Primarul Mediaşului s-a arătat mulţumit de modul în care este administrat spitalul şi de investiţiile realizate deja şi a apreciat că unitatea merge pe un drum bun. „În momentul în care spitalul a trecut în subordinea Consiliului Local, ne-am propus să ne implicăm activ în modernizarea acestuia. Am început cu paşi mărunţi, în funcţie de posibilităţile financiare pe care le aveam, paşi mărunţi care s-au transformat în paşi mai mari şi am reuşit o serie întreagă de investiţii, cu bani din sponsorizări, de la bugetul local, cu surse atrase de conducerea spitalului”, a amintit Neamţu. Nu în ultimul rând, el a promis că instituţia va avea parte de fonduri substanţiale pentru investiţii, în anii următori.

Citiţi amănunte în ediţia tipărită a Monitorului de Mediaş.
    Trimite prin e-mail