vineri, 10 februarie 2012

Publicat la 2/10/2012 10:26:00 p.m. de Redacţie

Masă rotundă cu ONG-urile

Reprezentanţii a peste 40 de organizaţii nonguvernamentale din municipiul Mediaş au stat la aceeaşi masă cu cei ai Primăriei

Autor: Alex PÎNTEA

Scopul acestei mese rotunde a fost acela de a discuta despre proiectele pentru anul 2012 şi modalităţi de îmbunătăţire a relaţiei dintre administraţia publică locală şi societatea civilă. Un punct important al discuţiilor găzduite de Sala Daniel Thellmann din cadrul Primăriei Mediaş l-a reprezentat acordarea finanţărilor nerambursabile de la bugetul local pentru proiectele iniţiate de ONG-urile cultural-sportive.

Întâlniri lunare

Pentru o mai bună colaborare în viitor şi pentru a face vocea societăţii civile mai puternică, s-a decis realizarea unei platforme on-line care să reunească toate structurile societăţii civile din Mediaş. De asemenea, semestrial vor avea loc întâlniri în plen pe domenii de activitate şi lunar se vor discuta proiectele curente în cadrul unor întâlniri de tip „cafeneaua ONG” la sediul Centrului de Voluntariat din Mediaş. „Voluntariatul este foarte important pentru creşterea vieţii sociale din municipiul nostru. Îmi doresc ca, după terminarea lucrărilor de infrastructură, să alocăm mult mai mulţi bani pentru proiectele social-culturale. Mişcarea de voluntariat a luat o amploare foarte mare în ultimii ani şi este momentul să fim mai bine organizaţi, să colaborăm şi să continuăm să implicăm cetăţenii în proiecte menite să crească gradul de educaţie şi responsabilitate socială”, a spus primarul Teodor Neamţu.

    Trimite prin e-mail