luni, 23 ianuarie 2012

Publicat la 1/23/2012 01:15:00 p.m. de Redacţie

Lions Mediaş i-a premiat pe copiii talentaţi

„Leii” apreciază valorile. Clubul Lions Mediaş a organizat şi în acest an un concurs a cărui tematică a fost sărbătorirea păcii.



Autor: Alex PÎNTEA

Acesta s-a adresat copiilor care participă la cercurile Clubului Copiilor şi Elevilor din oraş. Cei mici au avut ocazia de a prezenta o viziune artistică proprie asupra păcii, iar cei mai buni au fost premiaţi.

Bani şi diplome

Cea de-a şasea ediţie a concursului de desen organizat de Clubul Lions Mediaş a avut ca motto în acest an „Copiii cunosc pacea”. Cele mai bune desene au fost premiate la Centrul Cultural „Casa Schuller”, acolo unde a fost organizată şi o expoziţie cu toate desenele participante la concurs. „Din motive obiective ne-am gândit că acest club are elevi de la toate şcolile din oraş şi ne-am gândit că, în acest fel, mai mulţi copii au o şansă să participe la această activitate a noastră”, susţine Charlotte Rizolu, iniţiatorul acestui concurs la Mediaş.

Model de urmat

Printre invitaţii prezenţi s-a numărat şi Floarea Taropa. Viceprimarul municipiului Mediaş a explicat că modelul dat de Clubul Lions Mediaş este unul de urmat şi a apeciat activitatea acestuia. „Ne bucură extrem de mult că în Mediaş sunt atâţia copii dotaţi şi acest lucru ar trebui să dea de gândit tuturor, pentru că aceştia au într-adevăr nevoie de tot sprijinul posibil. Clubul Lions este unul cunoscut în toată lumea şi spun eu că în fiecare an şi-a făcut datoria, în sensul că întotdeauna s-a adresat copiilor, iar acesta este un lucru minunat”, este de părere Taropa.

Concurs de tradiţie

Pentru Clubul Lions Mediaş, concursul „Afişe pentru pace” a devenit o tradiţie. Manifestarea a ajuns anul acesta la cea de-a şasea ediţie consecutivă. „Concursul a devenit deja o tradiţie pentru clubul nostru, care a luat fiinţă în octombrie 2002. Suntem un grup de 22 de membri, uniţi de legături de prietenie, care încearcă să schimbe în bine viaţa celor cărora soarta le-a zâmbit mai puţin”, explică Otilia Florea, preşedintele Lions Club Mediaş. Concursul se desfăşoară la nivel internaţional din 1988. În fiecare an, elevi din întreaga lume se întrec în desene pe o anumită tematică.
    Trimite prin e-mail