marți, 10 ianuarie 2012

Publicat la 1/10/2012 08:33:00 a.m. de Redacţie

Ionii, sărbătoriţi la Copşa Mică

Cea de-a opta ediţie a Sărbătorii Ionilor, dedicată tuturor copşenilor care poartă numele Sfântului Ion Botezătorul, s-a desfăşurat pe data de 7 ianuarie. 


Ca în fiecare an, la evenimentul organizat de Primăria oraşului Copşa Mică s-au reunit sărbătoriţii zilei, împreună cu familiile, prietenii şi cunoştinţele, la un pahar de vin fiert şi o felie de cozonac. Nu au lipsit de la această sărbătoare nici oficialităţile oraşului, consilierii locali, preoţii, membrii Sfatului Bătrânilor şi ai Grupului de Dezbateri Publice, sau pompierii voluntari ai oraşului.
Focul de tabără, specific acestui eveniment, a fost aprins la ora 18.15 de Ion Cloțan, în vârstă de 78 ani, desemnat de Sfatul Bătrânilor ca reprezentanul de onoare al sărbătoriților pe acest an, după care toţi invitaţii au cântat în jurul focului tradiţionalul “La Mulţi Ani!”.
"Sărbătoarea a continuat şirul de evenimente deschis anul trecut de Sf. Nicolae (cu colinde şi aprinderea iluminatului festiv în faţa primăriei) încheiat cuaprinderea focului traditional, vin fiert şi cozonac și stingerea iluminatului festiv (bradul din vârful rugului simbolizând de altfel chiar încheierea Sărbătorilor de Iarnă)", informează reprezentanţii Primăriei Copşa Mică. (A. L.)
    Trimite prin e-mail