vineri, 27 ianuarie 2012

Publicat la 1/27/2012 03:30:00 p.m. de Redacţie

Gură de oxigen pentru Gaz Metan Mediaş

Medieşenii au învins Baschet Club Târgu-Mureş cu 80-74.



Autor: Alex PÎNTEA

Formaţia lui Ovidiu Teleabă a trecut cu bine, miercuri seară, primul test al returului de campionat. Gaziştii s-au impus în jungla mureşeană la capătul unei partide spectaculoase, care s-a decis în ultimele minute de joc. Victoria este a treia consecutivă în ultimele trei etape şi menţine gruparea de pe Târnava Mare pe poziţia secundă a clasamentului Diviziei A.

Început modest

Primul sfert al confruntării de la Târgu-Mureş a consemnat foarte multe ratări de ambele părţi. Afectaţi de miza jocului, baschetbaliştii celor două formaţii au greşit mingi simple şi au ratat din poziţii uşoare. În aceste condiţii, după zece minute de joc, scorul a fost egal, 15-15. Echilibrul din teren s-a menţinut şi în sfertul al doilea, când s-a mers cap la cap. În cele din urmă, formaţia gazdă a intrat cu avantaj minim la cabine, scor 35-33.

Au controlat jocul

Gaziştii au revenit mai montaţi de la cabine şi au reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj chiar şi la 12 puncte. Cu o apărare agresivă, urmată de contraatacuri finalizate, jucătorii lui Teleabă au câştigat sfertul al treilea cu 24-16 şi aveau un ecart de 6 puncte la intrarea în actul decisiv. Împinşi de la spate de public, mureşenii au forţat revenirea pe tabela de marcaj, aşa că au reuşit să se apropie la doar trei puncte. Alb-negrii au lungit însă atacurile şi au reuşit să înscrie în momentele decisive. Ultimul minut de joc a fost unul foarte disputat, însă Ivan Tomeljak a înscris două puncte în ultimele secunde de joc, iar Titus Nicoară a transformat două libere care au închis tabela la 80-74 pentru Gaz Metan.

Tandem sârbo-croat

Conducătorul de joc Ivan Tomeljak a avut din nou o evoluţie foarte bună, cu 14 puncte, 5 pase decisive şi 4 recuperări, Ivan Ivanovic a reuşit 14 puncte, 8 recuperări şi 6 pase decisive, Titus Nicoară a contribuit de asemenea cu 14 puncte şi 10 recuperări, un nou double-double, în timp ce Ivan Zigeranovic a terminat cu 10 puncte, 3 recuperări şi o pasă decisivă pentru Gaz Metan.
    Trimite prin e-mail