vineri, 27 ianuarie 2012

Publicat la 1/27/2012 04:11:00 p.m. de Redacţie

Cantonament în Antalya

Gaziştii au plecat ieri spre staţiunea turcă în care se vor pregăti în următoarele trei săptămâni. Îi aşteaptă adversari din Rusia, Georgia ţi Kazahstan, dar şi conaţionala Gloria Bistriţa. Deocamdată, în ceea ce priveşte pregătirea fizică de acasă, tehnicianul Cristi Pustai se declară mulţumit.



Autor: Alex PÎNTEA

Lotul echipei de fotbal Gaz Metan a încheiat prima parte a pregătirii la Mediaş. Următorul cantonament se va desfăşura în Antalya. Gaziştii vor disputa şase jocuri de pregătire cu echipe din Rusia, Georgia, Kazahstan şi România. Pentru conducerea tehnică a echipei partidele vor fi prilej de vedea la lucru mai mulţi jucători care vor veni în probe la echipă. Printre cei care au făcut deplasarea în Turcia se află şi Florin Bratu, care a revenit la Gaz Metan.

Jucători în teste

Tehnicianul Gazului Metan crede că pregătirea fizică de la Mediaş a decurs bine. Cristian Pustai a explicat că aşteaptă ca jucătorii săi să demonstreze, în jocurile de pregătire, că merită un loc de titular. „S-a terminat partea cea mai grea din activitatea unui sportiv, cea legată de pregătirea fizică. S-a încheiat cu bine, sunt mulţumit, jucătorii au răspuns cu bine solicitărilor. Nu avem foarte multe accidentări. În Antalya vor mai veni jucători pe care o să-i testăm şi să sperăm că vom reuşi să mai facem două transferuri. Vom avea cel puţin şase jocuri amicale în care toţi fotbaliştii vor evolua câteva minute şi trebuie să demonstreze că vor să prindă un loc de titular”, a detaliat Pustai. Din lotul deplasat în Antalya fac parte şi jucătorii accidentaţi, care vor face recuperarea în Turcia.

Faţă în faţă cu „greii” Rusiei

Prima partidă amicală pentru Gaz Metan se va disputa sâmbătă, 28 ianuarie, iar adversarul va fi formaţia din superliga rusă Dinamo Briansk. Două zile mai târziu, gaziştii vor juca cu FC Dila Gori, din Georgia. În zilele de 2 şi respectiv 4 februarie, Gaz Metan va avea alţi doi adversari din Rusia, FK Yenisey şi FK Fakel Voronezh. Pe 7 februarie a fost perfectat un amical cu FK Tobol Kostanay din Kazahstan, în timp ce un al şaselea joc de pregătire va avea loc pe 9 februarie, în compania formaţiei Gloria Bistriţa.

Bratu, la loc comanda

Atacantul Florin Bratu a revenit la Gaz Metan, iar din iniţiativa lui i s-a diminuat salariul. Directorul general al grupării de pe Târnava Mare, Ioan Horoba, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că Bratu va evolua până la vară în culorile alb-negre, însă în alte condiţii financiare. „Bratu a încercat să meargă la Dinamo, dar nu s-a înţeles cu cei de acolo. A rămas în continuare la noi şi, din iniţiativa lui, a acceptat să i se micşoreze salariul. Totodată, avea de luat o primă de instalare, la care a renunţat, urmând să o ia în cazul în care va da un anumit număr de goluri. A vrut să transformăm obligaţiile noastre în ceva concret pe teren, şapte goluri în 16 meciuri de campionat. Dacă le va da, îşi va lua doar o parte din prima de instalare şi sper că la această pregătire din Antalya va reuşi să reintre pe postul care l-a consacrat. Eu încă mai cred în posibilităţile şi valoarea lui. Dacă nu va reuşi, probabil că la vară ne vom despărţi”, a menţionat Horoba, adăugând că jucătorii au plecat cu banii la zi şi au încasat inclusiv prima pentru locul ocupat în clasament la finalul sezonului trecut.

Detalii în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail