duminică, 22 ianuarie 2012

Publicat la 1/22/2012 03:20:00 p.m. de Redacţie

Au plecat Bratu şi Miclea

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş s-a despărţit de doi jucători care au ales să-şi încerce norocul mai spre sud.



Autor: Alex PÎNTEA

Florin Bratu s-a întors la Dinamo, iar Romulus Miclea a fost împrumutat la Voinţa Sibiu. Cele două mutări au fost făcute în aceste zile, în ambele cazuri fiind vorba de jucători care au bifat un număr mic de minute sezonul trecut în tricoul Gazului Metan.

Alături de fratele său

Mijlocaşul Gazului Metan, Romulus Miclea, a fost împrumutat până în vară la Voinţa Sibiu. Fotbalistul a evoluat sezonul trecut doar 108 minute în tricoul Gazului Metan. „Am ajuns la un acord cu domnul Cristi Pustai pentru a putea veni la Sibiu. La vârsta pe care o am, important este să joc. A contat, în primul rând, faptul că, în tur, am jucat destul de puțin la Gaz Metan. Apoi, mi-am dorit să fiu alături de fratele meu, Darius, și de antrenorul Alex Pelici, care este un om deosebit. Nu am mai jucat sub comanda lui, dar îl cunosc bine de la fratele meu. Sunt împrumutat la CSU Voința până în vară, dar aș putea continua la Sibiu și în ediția viitoare de campionat. Să dea Dumnezeu să fie bine! În cele peste 150 de meciuri de Liga I am acumulat o oarecare experiență și sper să contribui din plin la salvarea de la retrogradare a acestei echipe”, a mărturisit Miclea.

În probe la Dinamo

În ceea ce îl priveşte pe Florin Bratu, acesta se antrenează de la începutul acestei săptămâni cu Dinamo Bucureşti. Cel mai probabil, el ar putea fi cedat definitiv în Groapă, în condiţiile în care la Gaz Metan a marcat doar două goluri, iar în marea majoritate a timpului a fost rezervă sau accidentat. „Cei de la Dinamo ne-au rugat sa-l lăsăm pe Florin Bratu să facă nişte teste la Bucuresti. În cazul în care vor ieşi bine, atunci ei vor să-l transfere. Nu gratis, ne vom înţelege noi cumva, asta nu este un impediment. Dacă nu a reuşit la Mediaş, poate o va face din nou la Dinamo. Mi se pare normal că vor să vadă dacă este sănătos, niciun club nu ia un jucător accidentat”, motivează Ioan Horoba, directorul general al Clubului Gaz Metan, citat de Sport.ro. În vârstă de 32 de ani, Florin Bratu a evoluat până acum la Tractorul Braşov, Rapid Bucureşti, Galatasaray Istanbul, FC Nantes, Dinamo Bucureşti, Valenciennes, Litex Loveci şi Gaz Metan Mediaş. El a adunat 14 selecţii la echipa naţională a României, sub culorile căreia a înscris de două ori.
    Trimite prin e-mail