luni, 5 decembrie 2011

Publicat la 12/05/2011 03:49:00 p.m. de Redacţie

Mediaşul va avea două parcuri noi din 2012

Mediaşul va primi, anul viitor, finanţare de la Administraţia Fondului de Mediu pentru amenajarea unui parc în zona Izvorul Dorului. De asemenea, municipalitatea vrea să amenajeze din fonduri proprii un al doilea parc, în zona barajului de la Ighişul Nou.



Şantierul din zona Izvorului Dorului începe la primăvară
Autor: Alex PÎNTEA

Primăria a depus, acum un an şi jumătate, un proiect la Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru amenajarea unui parc în zona de la Izvorul Dorului. La începutul săptămânii trecute, primarul Teodor a semnat, la Bucureşti, contractul de finanţare, care prevede un termen de execuţie de 12 luni. „Iniţial, noi am aplicat pentru parcul de la baraj, dar acesta nu a fost aprobat, din diferite motive. Ulterior, am depus un nou proiect pentru zona Izvorul Dorului. Luni am semnat contractul de finanţare, cu o valoare de 1,1 milioane de lei, fără TVA. Lucrările efective vor demara în primăvara anului viitor”, a menţionat Neamţu.

Patru hectare

Parcul va fi amenajat la ieşirea din cartierul Gura-Câmpului, în apropierea şoselei de centură. Zona de agrement nou creată este destinată, în special, medieşenilor din cartier, care vin aici frecvent, în special pentru a lua apă. „Proiectul prevede amenajarea parcului pe o suprafaţă de circa 40.000 metri pătraţi, cu alei pietonale pentru promenadă, cu ronduri de flori, arbori şi arbuşti. De asemenea, va fi amenajată o alee pentru accesul la izvor, urmând ca parcul să fie dotat cu mobilier urban”, descrie primarul.

Şi la Ighiş

Un alt parc care ar putea primi finanţare anul viitor este cel din zona barajului de la Ighişul Nou. Municipalitatea speră să obţină fonduri guvernamentale, însă are şi o soluţie de rezervă. „În cazul în care nu vom reuşi să accesăm un alt proiect, atunci ne gândim să îl facem noi, din resursele noastre. Mă gândesc aici la bugetul local al Mediaşului, la care s-ar putea adăuga şi eventualul sprijin al unor sponsori”, susţine Neamţu. Parcul ar trebui să se întindă pe o suprafaţă de circa două hectare. Subiectul a ajuns în actualitate în vara anului 2009, atunci când reprezentanţii municipalităţii vorbeau de cel mai mare parc din oraş. În proiect mai erau cuprinse o zonă de gazon, alei pavate, parcare pavată, locuri de joacă pentru copii, pistă de skateboard, un podium pe care se vor putea susţine diferite concerte, bănci şi cişmele cu apă potabilă.
    Trimite prin e-mail