sâmbătă, 3 decembrie 2011

Publicat la 12/03/2011 04:06:00 p.m. de Redacţie

Derby la Cluj!

Campioana, împotriva deţinătoarei Cupei României. Este capul de afiş al etapei din acest sfârşit de săptămână. Cele două formaţii au acelaşi număr de puncte – 17, astfel că disputa se anunţă cu atât mai interesantă.



Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan întâlneşte Universitatea Mobitelco Cluj diseară, de la ora 19. Partida va fi transmisă în direct de Digisport 3. „Consider că la Cluj va fi un meci echilibrat”, a opinat antrenorul Ovidiu Teleabă, adăugând că echipa sa şi-a propus să facă un joc foarte bun în derby-ul rundei cu numărul 11 din Divizia A. „Noi venim după două meciuri bune, unul la Timişoara, deşi am pierdut, şi am mai avut un meci acasă cu CSM Bucureşti, în care am jucat bine împotriva unei echipe solide”, anunţă Teleabă.

Florin Muntean crede că adversarii de la Cluj
vor fi obosiţi după evoluţia
în cupele europene
Adversar experimentat

Antrenorul alb-negrilor este conştient de valoarea adversarului pe care îl va avea în faţă. Din acest motiv, a pregătit partida cât se poate de bine. Gazul nu are niciun fel de problemă de lot. „Universitatea Mobitelco Cluj este o echipă experimentată, cu jucători foarte buni, valoroşi. Joacă pe teren propriu, iar asta constituie un avantaj pentru ei. Noi o să privim meciul foarte serios şi o să mergem la Cluj să facem un meci foarte bun”, promite Teleabă.

Victoria e posibilă

Cu moralul ridicat este şi Florin Muntean. Jucătorul susţine că el şi colegii săi fac tot posibilul să pregătească cât mai bine derby-ul cu Mobitelco şi că îşi doreşte să profite de oboseala acumulată de clujeni în FIBA EuroChallenge. „Va fi o partidă între două echipe care meci de meci îşi doresc victoria, dar sper ca de data asta noi să putem merge acolo şi să profităm şi de faptul că ei sunt obosiţi după meciurile disputate în Cupele Europene şi să câştigăm la Cluj”, mărturiseşte Muntean.

Aşteptări

La începutul acestui sezon, formaţia lui Ovidiu Teleabă a eliminat Universitatea Mobitelco Cluj după o dublă manşă. La Mediaş, gaziştii s-au impus confortabil cu 17 puncte avantaj, iar la Cluj au pierdut la un singur joc. Însă Florin Muntean spune că nu se poate face o comparaţie între ce a fost în cupă şi ce va fi în campionat. „Nu seamănă un meci de cupă cu unul de cempionat. În Cupa României au fost două manşe, s-a jucat şi la rezultat, acum sunt 40 de minute în care vom vedea cine e mai bun. Atmosfera este destul de bună la echipă, încercăm să ne pregătim cât putem de bine, îi studiem şi pe cei de la Cluj şi ştim că formează o echipă omogenă”, conchide Florin Muntean.

Victorie de moral

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a învins cu 97-74 CSM Bucureşti, o victorie importantă în condiţiile în care gruparea de pe Târnava Mare venea după două înfrângeri consecutive. Gaziştii au controlat jocul şi s-au impus în toate cele patru sferturi ale întâlnirii. CSM Bucureşti a deschis scorul la Mediaş, însă Gaz Metan a câştigat la limită primul sfert, scor 23-21. Echilibrul s-a menţinut până în minutul 4 din sfertul al doilea, pentru ca apoi diferenţa să înceapă să crească în favoarea gazdelor. A fost 49-41 la pauza mare, iar după reluarea jocului, ecartul a depăşit 10 puncte. Ivanovic şi Mitchell, cei mai buni marcatori pentru Gaz Metan au dus scorul la 78-63 înainte de intrarea în sfertul decisiv. Lucrurile au mers în aceeaşi direcţie şi în minutele de final, iar gaziştii s-au impus în cele din urmă cu 97-74.
    Trimite prin e-mail