marți, 15 noiembrie 2011

Publicat la 11/15/2011 02:19:00 p.m. de Redacţie

Pensionarii cu handicap, în vizorul autorităţilor

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu cercetează, în această perioadă, peste 400 de persoane acuzate că au dobândit certificate de handicap chiar dacă nu erau bolnavi, iar numărul acestora ar putea creşte de la o luna la alta, în funcţie de rezultatul reevaluărilor coordonate de Ministerul Muncii. Medicii care au eliberat certificatele nu sunt, deocamdată, vizaţi. „S-a pornit de la dosarele vechi, în care nu s-a sesizat nimeni într-o perioadă îndelungată de timp şi am solicitat Ministerului Muncii să efectueze aceste verificări. Este vorba despre un singur dosar, dacă va fi cazul şi se va constata că este cazul, se va deschide şi un alt dosar. În momentul de faţă, se fac cercetări faţă de patru sute şi ceva de persoane”, a declarat şeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, citat de Citynews.
Sibienii în cauză sunt cercetaţi pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind suspectaţi că şi-au obţinut certificate de handicap neacoperite de realitate, în baza cărora au beneficiat de scutiri de taxe şi impozite, dar şi de alte beneficii prevăzute de lege.
Din dosarele analizate, 168 sunt încadrate pe codurile de handicap mental şi psihic, majoritatea ilegal. Medicii Lazslo Katay, Rodica Igna şi Dora Luciana Prisăcaru, toţi din Mediaş, se numără printre învinuiţi. Contactaţi de jurnalişti, ei au negat că ar fi acordat pe nedrept certificate de handicap. (M. P.)
    Trimite prin e-mail