sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Publicat la 11/19/2011 05:29:00 p.m. de Redacţie

Investiţii istorice la Şeica Mare

Sosirea sezonului rece nu a oprit lucrările din comuna Şeica Mare. Dimpotrivă chiar, administraţia locală se mândreşte cu două realizări importante.



Autor: Aurelian LUNGU

Pe strada proaspăt asfaltată locuiesc 30 de familii
Aşa cum au promis în luna august a acestui an, edilii din Şeica Mare au reuşit să dea în folosinţă o arteră asfaltată, de care se bucură 30 de familii. Strada care face legătura între staţia de asfalt a societăţii Drumuri şi Poduri S.A. şi şoseaua principală – DN14 Sibiu-Sighişoara a fost modernizată gratuit, imediat ce s-au încheiat lucrările de branşamente la utilităţi pe cele câteva sute de metri. „Vorbim despre o premieră. Consiliul Judeţean, prin societatea subordonată de Drumuri şi Poduri, şi Consiliul Local Şeica Mare au convenit pentru această investiţie, pe care gospodarii de aici o aşteaptă de 50 de ani. De aproximativ două săptămâni, ei au scăpat de praf şi nu mai au parte nici de atâta zgomot sau de vibraţiile provocate de maşinile de mare tonaj. Pur şi simplu, acum s-a ajuns la normalitate. Asfaltarea acestei străzi a fost una dintre condiţiile pe care noi le-am ridicat, înainte de a da avizul pentru staţie. Mă bucur că am dus la bun sfârşit acest plan”, a precizat primarul Nicolae Şuşa.

Bani pentru sănătate

Localitatea mai bifează o premieră şi în domeniul asistenţei medicale. „Eu cred că este pentru prima dată în vreo 25 de ani când Primăria alocă fonduri pentru sănătate. Dispensarul stă foarte bine din punctul de vedere al profesionalismului medicilor, aşa că am decis să îmbunătăţim şi baza materială. Am alocat o sumă considerabilă pentru reabilitarea şi modernizarea a trei încăperi, introducerea de apă şi canalizare, energie electrică, geamuri termopan şi pentru zugrăveală”, povesteşte edilul. În total, se estimează că lucrările costă peste 50.000 de lei.

Nicolae ŞUŞA | primar Şeica Mare:  „Investiţia de la dispensar era foarte necesară, pentru că aici se perindă un flux mare de persoane şi trebuia să le asigurăm condiţii decente. Am avut în vedere această investiţie şi am direcţionat fonduri de la alte proiecte, pentru a o rezolva.”
    Trimite prin e-mail