sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Publicat la 11/12/2011 08:42:00 p.m. de Redacţie

Cursuri gratuite pentru 500 de muncitori

500 de persoane vor fi perfecţionate, timp de trei ani, în meseria de sculer-matriţer. Proiectul este finanţat din Fondul Social European.


Autor: Alex PÎNTEA

Proiectul „Creşterea competitivităţii şi productivităţii organizaţiilor prin calificarea resurselor umane în domeniul sculer matriţer” a fost lansat oficial şi la Mediaş. Proiectul a fost accesat de către societatea Crivas Consult Bucureşti din Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, şi are ca partener societatea sibiană Compa.

Nevoie pe piaţă

Grupul ţintă include un număr de 500 de cursanţi, angajaţi în companii de producţie din sectorul industriei prelucrătoare. În urma aplicării unor chestionare în şapte companii care activează în acest domeniu, s-a stabilit că este nevoie acută de calificare. „Avem un target de 500 persoane care au calitatea de angajat şi care trebuie să aibă domiciliul în zona de implementare a proiectului. În momentul de faţă, avem în instruire la Sibiu aproximativ 50 de persoane, iar per total, în cele cinci regiuni, circa 100 din ţinta noastră de 500”, a enumerat Manuela Miron, asociat unic al Crivas Consult. În municipiul Mediaş, 20 de persoane şi-au confirmat deja interesul să participe la cursurile de perfecţionare.

Cursuri gratuite

Proiectul se desfăşoară la nivel naţional, fiind împărţit în cinci regiuni. Acesta are în vedere dobândirea competenţelor necesare integrării şi menţinerii pe piaţa muncii. Obiectiv general este creşterea calităţii şi productivităţii organizaţiilor prin calificarea resurselor umane din sectorul industriei prelucratoare în meseria de sculer matriţer. „Cursurile sunt gratuite şi durează 36 luni cu 720 ore în total. Educaţia şi formarea profesională, indiferent dacă se desfăşoară în cadrul unui sistem formal, la locul de muncă sau în mod informal, reprezintă pentru fiecare cheia evoluţiei în carieră şi a dezvoltării personale”, a apreciat Manuela Miron.
    Trimite prin e-mail