sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Publicat la 11/19/2011 10:27:00 a.m. de Redacţie

Blocuri ANL în locul fostului târg

Perimetrul străzilor Târgului, Dealul Furcilor şi Gheorghe Lazăr este unul inundabil, din cauza pârâului care îl traversează. Pentru a scădea riscul de inundaţii, municipalitatea a decis să intervină cu o serie de lucrări de îmbunătăţiri funciare. Ulterior, edilii îşi doresc să obţină finanţarea necesară pentru construirea în zonă a unor blocuri de tip ANL.
Autor: Alex PÎNTEA

Pentru a transforma zona într-una rezidenţială, se vor construi două baraje şi se vor efectua o serie de lucrări de drenaj şi regularizare. Lucrările sunt, în momentul de faţă, în plină desfăşurare. „Era nevoie de o lucrare de îmbunătăţiri funciare, deoarece toată zona este supusă riscului de inundaţii şi, practic, nu poate fi folosită la nimic. Lucrarea se face prin construirea a două baraje de retenţie, două poldere care reţin apa, unul cu o capacitate 3.100 metri cubi în amonte şi unul în aval, de 1.750 metri cubi. Scopul acestora este ca, atunci când sunt ploi torenţiale, să reţină viitura, să regularizeze cursul pârâului şi astfel să nu mai avem inundaţii în zona de jos”, detaliază Neamţu. Perioada de execuţie a lucrărilor este de jumătate de an, iar valoarea estimată se ridică la 400.000 de lei.

Vor blocuri de tip ANL

Având în vedere lipsa terenurilor pentru construcţie de locuinţe, în zona târgului municipalitatea doreşte în viitor construirea unui cartier rezidenţial. Anul trecut a fost făcută chiar o cerere către Ministerul Dezvoltării, pentru asigurarea de fonduri în vederea construirii în zonă a unor blocuri de tip ANL. Aceasta nu a fost acceptată, din cauză că zona figurează pe hârtie ca fiind una inundabilă. În momentul în care se vor finaliza îmbunătăţirile funciare, cererea va fi reînnoită. „Scopul principal tocmai acesta este, pentru a putea propune acest teren în vederea construirii de blocuri de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe”, conchide edilul-şef.

Citiţi articolul complet în ediţia tipărită a ziarului.

Abonează-te acum la Monitorul de Mediaş, cu doar 7 lei/lună! Detalii la telefon 0723-194.985.
    Trimite prin e-mail