marți, 15 noiembrie 2011

Publicat la 11/15/2011 06:42:00 p.m. de Redacţie

Apa Târnavei Mari a dat startul separării consumului de apă la nivel de apartament

Operatorul regional de apă şi apă uzată Apa Târnavei Mari SA a finalizat cu succes primul proiect de separare tehnică a măsurării consumului de apă la nivel de apartament. Este vorba de un imobil tip condominiu, de pe strada Turda nr. 14, bloc 24, scara C, din cartierul Gura-Câmpului.



Autor: Alex PÎNTEA

Toţi locatarii de la blocuri vor beneficia,
în perioada următoare, de contorizare individuală a apei
Proiectul separării consumului de apă la nivel de apartament prinde contur. Primarul Teodor Neamţu inaugurat primul proiect de separare a măsurării consumului de apă la nivel de apartament. Edilul-şef al municipiului de pe Târnava Mare a explicat că este vorba de un proiect pilot, şi că se doreşte extinderea lui în tot oraşul. „În viitor ne dorim ca toţi medieşenii să aibă contoare separate de apă. Este un lucru foarte normal ca fiecare cetăţean să plătească atât cât consumă, şi să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate. Concomitent cu extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi apă uzată, ne dorim să creştem şi gradul de satisfacţie al cetăţenilor faţă de serviciile oferite” a dat asigurări Neamţu. Contorizarea separată a fost realizată în conformitate cu prevederile „Regulamentului privind separarea tehnică a măsurării consumului de apă la nivel de apartament pentru imobilele tip condominiu”, aprobat prin Hotărârea nr. 132/2011 a Consiliului Local Mediaş.

Model de bună practică

Prin realizarea acestui model pilot, operatorul de apă şi apă uzată intenţionează să ofere întregii comunităţi locale un exemplu de bune practici. Acesta se referă în principal la avantajele incontestabile obţinute în urma implementării unei astfel de soluţii tehnice, cu eforturi financiare minime şi într-un orizont scurt de timp. În acest scop, societatea Apa Târnavei Mari SA va supune atenţiei publice, periodic, evoluţia acestui proiect şi va prezenta rezultatele obţinute în comparaţie cu situaţia anterioară, au declarat reprezentanţii companiei.

Dosar de agreare

Începând cu data de 14 noiembrie, operatorul de apă şi apă uzată invită toţi agenţii economici interesaţi, care desfăşoară activităţi de proiectare şi execuţie lucrări în domeniul distribuţiei apei să îşi depună dosarul de agreare la sediul situat pe strada Gravorilor. Proiectarea și execuția modificărilor necesare pentru instalațiile interioare de apă se vor realiza numai de către agenți economici agreați de către operator în scopul realizării unor lucrări de bună calitate și a protejării beneficiarilor. Depunerea dosarelor este deschisă pe tot parcursul desfășurării acestui proiect.

Solicitare de separare

În etapa următoare a acestui proces, ca urmare a constituirii listei de agenţi economici agreaţi de către societatea Apa Târnavei Mari, urmează ca medieşenii să solicite separarea. „Sunt aşteptaţi toţi proprietarii de apartamente interesaţi să efectueze demersurile necesare în vederea depunerii dosarului solicitării de separare, conform prevederilor Regulamentului privind separarea tehnică a măsurării consumului de apă la nivel de apartament pentru imobilele tip condominiu”, a explicat Virgil Bucşe, director general al operatorului de apă şi apă uzată Apa Târnavei Mari SA.

Abonaţi-vă acum la Monitorul de Mediaş, cu doar 7 lei/lună! Detalii la telefon 0723-194.985.
    Trimite prin e-mail