miercuri, 5 octombrie 2011

Publicat la 10/05/2011 12:56:00 p.m. de Redacţie

Weekend-ul tradiţiilor

Sute de medieşeni au participat la Ziua Recoltei şi festivalul naţional de folclor „Pe Târnave-n sus şi-n jos”. Sculpturile în legume au fost noutatea ediţiei.


Autor: Alex PÎNTEA

Venirea toamnei a fost marcată şi în acest an în municipiul Mediaş prin organizarea „Zilei Recoltei”, o manifestare dedicată producătorilor, dar şi medieşenilor care au avut posibilitatea să îşi facă aprovizionarea cu produse de cea mai bună calitate. Pentru câteva ore, Piaţa Corneliu Coposu s-a umplut de standuri cu fructe, legume şi peşte, atmosfera fiind completată de un program artistic.

Concursuri inedite

Unul dintre cele mai aşteptate moment a fost concursul „Cămara tradiţională”. O noutate a fost organizarea unui concurs de sculptură în fructe şi legume. Ziua Recoltei s-a bucurat şi de participarea copiilor de la unităţile de învăţământ din municipiu, care au pregătit costume dedicate toamnei, orecum şi un program artistic. Manifestarea a fost organizată de către Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret împreună cu societatea Piaţa Prim-Com.

A cincea ediţie

Din dorinţa de a-i stimula pe cei care contribuie la valorificarea amprentei culturii zonale şi naţionale, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret a organizat la sfârşitul săptămânii trecute o nouă ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Pe Târnave-n sus şi-n jos”. Manifestarea desfăşurată sâmbătă şi duminică a ajuns la cea de-a cincea ediţie.

Concurs de interpretare

Dacă la ediţiile din anii precedenţi festivalul a cuprins doar dansuri populare susţinute de ansambluri folclorice venite din toată ţara, ediţia din acest an a fost una de mare anvergură. „Pe lângă parada portului popular şi spectacolul de dansuri populare susţinute de ansambluri de renume, a avut loc şi un concurs de interpretare destinat tinerilor solişti amatori de muzică populară. Totodată, programul celor două zile de festival a fost presărat cu recitaluri susţinute de artişti deja consacraţi în folcloristica românească precum Alina Pinca, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Cristian Pomohaci, ansamblul profesionist «Cindrelul Junii Sibiului» cu soliştii şi alţi invitaţi surpriză”, au explicat organizatorii.


    Trimite prin e-mail