joi, 13 octombrie 2011

Publicat la 10/13/2011 10:24:00 a.m. de Redacţie

Teodor Neamţu, taximetrist pentru o zi

Edilul Mediaşului a aflat problemele taximetriştilor după o zi petrecută pe scaunul din dreapta.



Autor: Alex PÎNTEA

Miercuri dimineaţă, primarul Teodor Neamţu nu a mers ca de obicei la birou, ci a urcat într-un taximetru. Din cauză că nu are atestat, a trebuit să stea pe scaunul din dreapta al şoferului, însă asta nu l-a oprit să preia comenzi şi, mai ales, să vorbească cu oamenii, totul din dorinţa de a vedea exact cu ce probleme se confruntă taximetriştii.

Probleme reale

Edilul-şef a avut ocazia să se convingă de calitatea drumurilor, de dificultăţile cu care se confruntă taximetriştii, dar şi să afle părerea medieşenilor vis-a-vis de viaţa de zi cu zi în oraş. „Sunt o serie de nemulţumiri şi din partea cetăţenilor şi din partea taximetriştilor şi sigur că, dacă nu avem un dialog şi să vedem cauzele problemelor, nu putem nici să le rezolvăm. Am vrut să intru astăzi în pielea unui taximetrist, să văd şi din partea aceasta cum se văd lucrurile. Oamenii au şi ei dreptate, pentru că sunt o serie de lucruri care pot fi reglementate mai bine. Mă refer aici în principal în ceea ce priveşte locurile în care dânşii aşteaptă clienţi, modul în care se marcheză aceste locuri, dar şi semnele de circulaţie”, este de părere Neamţu.

Staţii insuficiente

Marcel Beleiu, taximetristul alături de care a circulat Teodor Neamţu, spune că primarul Mediaşului a fost un magnet pentru clienţi şi că i-a mers bine în cele câteva ore petrecute împreună. În opinia sa, principala problemă cu care se confruntă taximetriştii este aceea a locurilor de aşteptare, insuficiente şi prost dispuse. „Asta ar fi problema principală, iar în plus semnalizarea staţiilor taxi cu semne rutiere, marcajul rutier care se face într-un anumit mod, atunci nu ar mai fi ocupate staţiile de alte autovehicule”, crede bărbatul.
    Trimite prin e-mail