duminică, 16 octombrie 2011

Publicat la 10/16/2011 07:51:00 a.m. de Redacţie

Primul derby pentru Gaz Metan

Formaţia lui Ovidiu Teleabă întâlneşte Baschet Club Târgu-Mureş, astăzi, în Sala Sporturilor.



Autor: Alex PÎNTEA

Gaz Metan Mediaş - Baschet Club Târgu-Mureş este primul test important pentru gruparea de pe Târnava Mare în actuala ediţie de campionat, după victoriile clare cu Energia Rovinari şi Politehnica Iaşi. Cu toate că oaspeţii s-au chinuit, etapa trecută, pe teren propriu, cu CSM Bucureşti şi au fost conduşi cu 21 puncte la pauza mare, tehnicianul gazist îşi respectă adversarii.

Seriozitate: 10 zile de pregătire au avut gaziştii

Valoare în ambele tabere

Avem un meci dificil, cred oficialii medieşeni. Tehnicianul Ovidiu Teleabă a pregătit cu mare atenţie partida şi speră să aibă la dispoziţie tot lotul la ora jocului. „Va fi un meci dificil, ţinând cont că echipa din Mureş s-a întărit considerabil peste vară. Au în componenţă jucători români valoroşi şi, de asemenea, jucători străini la fel de valoroşi. Cred că Mureşul a tratat puţin superficial partida cu CSM Bucureşti, pentru că partida a avut două părţi distincte. Ei pot juca mult mai bine şi, de aceea, am pregătit cu mare atenţie această partidă, care este foarte importantă”, este de părere Teleabă.

Craig Moore le cere fanilor din Mediaş să-şi susţină echipa
Partidă dificilă

În rândul jucătorilor se simte optimismul. Americanul Craig Moore ştie că partida cu Târgu-Mureş va fi una dificilă pentru ambele formaţii, dar mizează pe sprijinul fanilor în partida de diseară. „Va fi un meci dificil pentru ambele formaţii. Ştim că formează o echipă puternică, dar şi noi ne-am antrenat toată săptămâna pentru acest meci. Am avut zece zile pentru a pregăti acest meci, antrenorul ne-a motivat foarte bine, aşa că sperăm să obţinem victoria duminică seara”, a mărturisit Moore.

Debut excelent

Venit în această vară la Gaz Metan, Craig Moore a impresionat la debut şi a reuşit evoluţii foarte bune în primele partide oficiale. Jucătorul american a marcat 23 de puncte în partida din deplasare cu Politehnica Iaşi şi alte 18, în prima etapă, cu Energia Rovinari. „Să sperăm că o să o ţin tot aşa. Noi încercăm să jucăm perfect în fiecare meci. Mai e o ratare aici, una dincolo, însă per ansamblu sper să iasă bine. Nu am nicio idee dacă există vreo favorită între Gaz Metan şi Baschet Club Târgu-Mureş, dar îmi place să ştiu că avem publicul în spate, că jucăm acasă, şi cred că putem face un joc foarte bun”, conchide jucătorul american.

Tragedie mare

Moartea lui Chauncey Hardy, la Giurgiu, i-a şocat pe baschetbaliştii Gazului Metan. Atât jucătorii, cât şi conducerea tehnică se declară consternaţi de tragedie şi susţin că un astfel de lucru nu ar trebui să se întâmple. Tehnicianului Ovidiu Teleabă nu îi vine să creadă că s-a putut întâmpla aşa ceva. Pe de altă parte, americanul Craig Moore avertizează că astfel de lucruri se pot întâmpla oricând şi oriunde în lume. „Este o mare tragedie atunci când pierzi pe cineva drag, iar pentru mine, ca jucător american, mi se pare o nebunie şi e foarte trist. Eu mă simt foarte bine la Mediaş, îmi place aici, nu am avut nicio problemă, fanii şi oamenii în general sunt foarte de treabă, dar oricum oriunde ai fi trebuie să îţi păzeşti spatele, chiar şi acasă, în America. Sunt lucruri care se întâmplă, poţi păţi ceva chiar şi atunci când treci strada, aşa că trebuie să ai grijă”, au fost cuvintele lui Moore.
    Trimite prin e-mail