duminică, 30 octombrie 2011

Publicat la 10/30/2011 12:56:00 a.m. de Redacţie

La Mediaş, în paşi de dans

Municipiul de pe Târnava Mare a găzduit a şasea ediţie a concursului naţional de dans sportiv „Cupa Mediaş”.

Manifestarea organizată de Clubul sportiv „Magic of the Dance” Mediaş a fost un succes. Cum s-a văzut competiţia prin ochii participanţilor, aflaţi din raidul-anchetă realizat de reporterul Monitorului.

A.C., dansator
„Eu dansez de doi-trei ani. Este destul de greu, pentru că trebuie să munceşti mult. La concursul de la Mediaş am dat tot ce am avut mai bun din nou şi, în final, am luat locul patru. Îmi doream mai mult, dar e bine şi aşa”.

I.V., dansatoare
„A fost un concurs obositor, dar a meritat. Am mai fost şi alte concursuri, acesta e al patrulea. Am concurat la categoria hobby - 12-15 ani, şi fac dans de un an şi jumătate. Mă pregătesc zilnic şi îmi propun să ajung cât mai departe”.

R.O., dansator
„Am luat un loc întâi şi un loc doi. E o performanţă după atâtea antrenamente, simţi că merită toată munca”.

R.G., dansatoare
„Dansez împreună cu partenerul meu de doi ani şi vă daţi seama că rezultatele foarte bune obţinute acum ne motivează. Am reuşit să urcăm pe podium, iar asta e foarte bine”.


Dans la superlativ

Cea de-a şasea ediţie a concursului naţional de dans sportiv „Cupa Mediaş” a reunit peste 500 de participanţi din 30 de oraşe ale ţării. Aceştia s-au întrecut în Sala Sporturilor, pe mai multe categorii de concurs. Participanţii, cu vârste cuprinse între 4 şi 35 de ani, au demonstrat că dansul poate fi ridicat la rang de artă, prin pasiune, talent, şi muncă asiduuă. „Concursul de sâmbătă a fost pentru noi o reuşită şi în ceea ce priveşte numărul concurenţilor, 213 perechi şi 69 de fete la categoria solo fete, dar şi a cluburilor participante în număr de 47. A fost un succes şi din punct de vedere al rezultatelor, având podium şi la categoria solo fete, locurile 2 şi 3, cât şi la clasele E si D, locul 3, şi finalişti la precompetiţional şi la clasa Hobby” a explicat Adina Negrea, organizatorul Cupei Mediaş. Competiţia a fost organizată de Clubul Magic of the Dance, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, respectiv Federaţia Română de Dans Sportiv.
    Trimite prin e-mail