luni, 24 octombrie 2011

Publicat la 10/24/2011 10:12:00 a.m. de Redacţie

Comoară în pădure. Miercuri este ultima zi pentru înscrierea concurenţilor

Peste 100 de participanţi sunt aşteptaţi la ediţia a IV-a a concursului de aventură pentru tineri „Comoara Cetăţii Mediaş”. Traseul competiţiei rămâne cel mai bine păzit secret din oraşul de pe Târnava.

Autor: Aurelian LUNGU
Comoara pierdută a Cetăţii Mediaşului este căutată de tineri vânjoşi de ani de zile. Comoara e păzită de misterul cetăţii şi de tainele cavalerilor care au ascuns-o departe de mâinile celor necuviincioşi. Doar cei care vor dovedi înţelepciune şi rezistenţă fizică vor reuşi să o găsească. Sâmbăta viitoare, se va da startul în marea aventură. Asociaţia de Turism şi Ecologie „Dianthus” Mediaş, cu sprijinul Rotary Club Mediaş, Dafora Turism şi al Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret îi invită pe medieşeni la cea de a patra ediție a concursului de aventură „Comoara Cetăţii Medievale”. Scopul concursului este promovarea sportului şi a vieţii active în natură.
Traseu secret
Tinerii medieşeni se vor întrece pe un traseu cu o lungime de aproximativ 15 km prin pădurile şi poienile zonei. „În cadrul concursului vor fi trei probe mari: tiroliană, orientare cu busola şi tir cu paintball. Pentru a ajunge la aceste încercări, echipele trebuie să treacă mai multe probe de cultură generală, rezolvarea unui rebus şi a unui puzzle, dar şi de inteligenţă. Concursul se va desfăşura contracronometru, echipa cu cel mai bun timp va câştiga”, au precizat organizatorii, într-un comunicat de presă. Traseul este secret, echipele urmând să-l descopere în timpul competiţiei.

Premii de la clubul Rotary
Din motive logistice, numărul de participanţi este limitat la 55 de echipe, fiecare echipă fiind compusă din doi membri. Căutarea se va desfăşura pe două categorii de vârstă: 10-14 ani, respectiv 15-19 ani, la fiecare categorie echipele fiind împărţite în masculin, feminin şi mixt.
Înscrierile se fac până miercuri, 26 octombrie, trimiţând formularele completate la adresa de e-mail concurs@dianthus-medias.ro. O şedinţă tehnică este programată vinerea viitoare, la ora 18.00, în Turnul Pietrarilor, când fiecare echipă înscrisă va trimite cel puţin un membru. Acesta va prelua fişa de concurs a echipei şi legitimaţiile individuale ale membrilor echipei, legitimaţii care vor fi purtate în permanenţă la vedere, pe timpul desfăşurării concursului. Tot atunci se va citi regulamentul şi se vor împărţi materialele necesare concursului. „Comoara Cetăţii Mediaş” se va desfășura în data de 29 octombrie, cu start la ora 9.00, din fața hotelului „Binder Bubi”. Premiile vor fi acordate de către Rotary Club Mediaş, iar premierea câştigătorilor va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, în jurul orei 16.00, la foişorul de lângă „Binder Bubi”. Ocupanţii primului loc vor primi câte 200 de lei, cei de pe locul secund vor fi premiaţi cu câte 150 de lei, iar ultimul loc al podiumului se recompensează cu 100 de lei.
Dan CABA | organizator: „Concurenţii nu trebuie să provoace daune mediului natural atunci când parcurg traseele de concurs. Respectul ecologic şi protejarea mediului cer o mare atenţie participanţilor la competiţie. Deşeurile şi gunoiul nu vor fi lăsate pe traseu, ci se vor arunca în locuri special amenajate, iar dacă acestea nu se găsesc în zona parcursă, se vor preda în primul punct de control sau în tabăra de bază. Focul pe parcursul traseului este interzis.”
    Trimite prin e-mail