sâmbătă, 15 octombrie 2011

Publicat la 10/15/2011 05:28:00 p.m. de Redacţie

Colectarea subterană a deşeurilor se extinde în municipiul Mediaş

Societatea ECO-SAL a amenajat cel de-al doilea depozit subteran destinat colectării selective a deşeurilor, pe strada Sinaia din cartierul Gura-Câmpului. 



Autor: Alex PÎNTEA

Deşeurile „îngropate” nu mai ajung prada câinilor vagabonzi
Locaţia dispune de patru containere pentru hârtie-carton, sticlă şi plastic, iar unul dintre acestea este destinat deşeurilor menajere, ceea ce reprezintă o premieră pentru Mediaş. „Acest punct din cartierul Gura-Câmpului este mai complex, fiind dotat şi cu un container pentru colectarea deşeurilor menajere. Cele trei containere pentru colectare selectivă, respectiv hârtie, plastic şi sticlă, sunt de trei metri cubi, iar cel pentru deşeuri menajere este de cinci metri cubi”, a explicat Iosif Balog, directorul general al ECO-SAL.

Proiect pentru 2012

Săptămâna viitoare, vor fi amenajate alte două puncte de colectare subterană şi pe strada Libertăţii, din cartierul Vitrometan. Iar în 2012, ECO-SAL şi-a propus să amenajeze 60 de puncte pentru colectare subterană în municipiul Mediaş. Pentru acest proiect, se încearcă atragerea unor fonduri externe nerambursabile. „Am pregătit deja un studiu şi dorim să atragem fonduri nerambursabile pentru amenajarea unui număr de 60 de puncte subterane, acolo unde este posibil să le amenajăm”, a anunţat Balog.

Beneficii majore

Implementarea în întreg municipiul al sistemului de colectare subterană a deşeurilor este unul avantajos din multiple puncte de vedere. Pe de o parte, deşeurile nu mai strică aspectul oraşului. Pe de altă parte, scad costurile pentru operatorul de salubritate.

Iosif Balog | director ECO-SAL: „Deşeurile nu se mai văd, locaţiile sunt mult mai mici. În al doilea rând, este vorba de acces. În toate zonele în care avem containere de 1,1 metri cubi sau orice recipient în care se face precolectarea, în România încă ne mai luptăm cu acei câini vagabonzi care le împrăştie şi fac zonele neplăcute. Se colectează mult mai uşor, sunt mai voluminoase, frecvenţa colectării este mai redusă, bineînţeles astfel se reduc şi cheltuielile de operare.”

Continuă campania

Angajaţii operatorului de salubritate au acţionat săptămâna aceasta pe străzile din cartierul Vitrometan în cadrul campaniei de curăţenie de toamnă. Săptămâna viitoare, echipele de salubritate vor ajunge în cartierul Gura-Câmpului.
    Trimite prin e-mail