duminică, 30 octombrie 2011

Publicat la 10/30/2011 01:27:00 p.m. de Redacţie

Cereri în creştere: medieşenii îngheaţă.

Frigul a dus la umplerea aproape în totalitate a capacităţii adăpostului de noapte.


Autor: Alex PÎNTEA

Adăpostul de noapte din municipiul Mediaş, situat la parterul blocului numărul 3 de pe strada Luncii, are o capacitate de 15 paturi. În fiecare seară, aici se adună cei care nu au un acoperiş deasupra capului. Sunt oameni care şi-au pierdut familiile, locuinţele, au pierdut tot ce aveau. Fiecare a trăit o dramă, fiecare are povestea lui tristă. Au fost cineva şi au ajuns nimeni. Trăiesc de pe o zi pe alta, fără prea multe speranţe, fără să ceară prea mult de la viaţă. Sunt bucuroşi că au un pat cald unde să doarmă, după ani de zile petrecuţi prin staţia de aşteptare a gării, prin cimitir sau pur şi simplu pe stradă. Venirea sezonului rece a făcut ca numărul de solicitări să crească.

Zeci de solicitări

Prin adăpostul de noapte de pe strada Luncii din municipiul Mediaş au trecut în ultimele luni, zeci de persoane. Unii vin chiar zilnic. Au un pat cald unde pot să doarmă peste noapte. Dimineaţa pleacă. Peste zi stau pe stradă, iar seara se întorc. „Capacitatea adăpostului de noapte este de 15 locuri, şi funcţionează după un regulament bine stabilit, cu drepturi şi obligaţii. Pe timp de vară, în jur de 10 persoane solicită serviciile acestuia, iar în sezonul rece, numărul persoanelor creşte ridicându-se până la 20-21, moment în care locurile sunt suplimentate”, a explicat Paula Mihălţan, din cadrul Serviciului Relaţii al Primăriei Mediaş.

Regulament strict

Boschetarii pot intra în adăpost numai seara între orele 19-22. Nu au voie să vină sub influenţa băuturilor alcoolice, iar dimineaţa la ora 7 trebuie să părăsească clădirea. În momentul în care vin, trec pe rând prin sala de deparazitare, merg la duş, primesc o pijama curată, iar apoi pot servi un ceai cald în sala de mese. Deocamdată, adăpostul nu le poate oferi şi hrană, pe care trebuie să şi-o procure singuri.
    Trimite prin e-mail