vineri, 28 octombrie 2011

Publicat la 10/28/2011 01:37:00 p.m. de Redacţie

Ajutaţi-l pe Albert Marcu! | cont RO52RNCB0231124421220001 la BCR Mediaş

Un băieţel din comuna Aţel s-a născut fără esofag şi are nevoie urgentă de o operaţie care costă 25.000 de euro.



Autor: Aurelian LUNGU

Albert Marcu
În prezent, copilul în vârstă de doar două luni este hrănit artificial. „După ce a venit pe lume, copilaşul a fost diagnosticat cu atrezie de esofag la o maternitate din Mediaş. Apoi, a fost transferat în Sibiu şi, a doua zi dimineaţă, am fost amândoi transferaţi la o clinică din Bucureşti. N-au avut elicopter de la Sibiu să ne dea şi am fost cu ambulanţa până la spitalul «Grigore Alexandrescu». Acolo i s-a făcut o operaţie şi nu i s-a reuşit. I-au făcut gastrostomă şi partea superioară a esofagului i-a fost scoasă aici, la gât, pe unde elimină saliva. Operaţia se face doar în Germania, dar e o sumă foarte mare, pe care noi nu ne-o permitem, nu avem atâţia bani. Costă 25.000 de euro, care e enorm de mult pentru noi, pentru că nu avem aceşti bani. Mi-e foarte frică să nu păţească ceva. În fiecare zi, mă rog la Dumnezeu şi îi mulţumesc că a mai trecut cu bine o zi. Mă frământ singură, în fiecare zi, cum să fac? La cine să apelez?” se întreabă, cu lacrimi în ochi, mama sa, Camelia Marcu.

Risc frecvent

De la prima atrezie de esofag operată în România, în anul 1962, de către profesorul D. Vereanu, au trecut aproape 50 de ani. Medicii spun că atrezia de esofag rămâne îngrijorător de frecventă în maternităţile noastre. Mortalitatea infantilă din cauza acestei afecţiuni a fost aproape 90%, în ţara noastră, până în urmă cu două decenii.

Pentru donaţii

Cititorii care doresc să îi ofere micuţului Albert o şansă la viaţă pot dona orice sumă în contul RO52RNCB0231124421220001, deschis la BCR Mediaş, pe numele Marcu Albert Remus.
    Trimite prin e-mail