miercuri, 7 septembrie 2011

Publicat la 9/07/2011 02:55:00 p.m. de Redacţie

Teodor Plopeanu, prima personalitate din Mediaş prezentă în blogosferă

Retras temporar pe motive de sănătate, Teodor Plopeanu a reapărut în viaţa publică a Mediaşului. Ce-i drept, doar virtual.


Autor: Mihai COLIBABA

După trei ani de tăcere auto-impusă, pesedistul şi-a lansat blogul personal, pe 25 august, la adresa www.teodorplopeanu.ro. Voi semnala tot ceea ce cred eu că aduce atingere dorinţei noastre de mai bine, indiferent ca e la nivel naţional sau local, voi accepta şi voi reproduce orice opinie contrară ideilor mele, cu condiţia să fie exprimată decent. Nu voi avea nici o prejudecată legată de persoana care-mi scrie”, promite Plopeanu, în primul său mesaj. La mijlocul săptămânii trecute, blogul avea o pagină de prezentare a autorului, trei articole, trei comentarii şi ceva mai multe greşeli de ortografie, aşa că ar fi loc de mai bine. În plus, deşi i-a provocat pe medieşeni la interactivitate, fostul primar nu oferă altă modalitate de feed-back decât formularul de comentarii care însoţeşte fiecare postare.

Invitaţie acceptată

Deocamdată, Teodor Plopeanu a ales să promoveze în blogroll site-ul oficial PSD Mediaş, pagina de Facebook a organizaţiei locale şi blogul lui Feri Teglas, care l-a invitat recent să se alăture blogosferei. Conţinutul autentic şi original, inteligent şi cu substrat, îşi simte lipsa în acest mediu de exprimare necenzurat, încă, de vreun organism «independent». Această lipsa acută, precum şi saturaţia mea de a citi doar ştiri în blogosferă, plusată de participarea la un eveniment deosebit săptămânile trecute, mă îndeamnă să-i adresez domnului Teodor Plopeanu invitaţia de a ne onora cu gândurile sale în acest mediu deschis şi accesibil tuturor. Am îndrăznit o invitaţie nominală, pentru că cele generale rămân deseori fără ecou”, scria Teglas.

Asul din mânecă?

Tâlcul plecării e întoarcerea”, titrează Teodor Plopeanu deasupra postărilor sale. Înainte de a se dedica politicii, profesorul de matematică Teodor Plopeanu a fost unul dintre cei cărora li se datorează ascensiunea Şcolii Naţionale de Gaz în rândul celor mai bune licee din judeţ. A câştigat lejer scrutinul pentru Primăria Mediaş, în 2000, şi a fost apreciat şi în postura de consilier judeţean, până când boala l-a obligat să se retragă. Rămâne de văzut dacă, la alegerile de anul viitor, PSD Mediaş va merge pe mâna sa. Cel mai probabil, totul depinde de starea de sănătate a lui Plopeanu, care la toamnă va împlini 59 de ani.

Teodor Plopeanu | politician:   „Viața mi-a oferit șansa ca o bună bucată de vreme să cunosc, să lucrez cu tineri, cu oameni a căror inteligență depășea vizibil media. Le-am urmărit, atât cât s-a putut, cariera. Unii au reușit mai mult, alții mai puțin. Nu mă refer la situația materială, ci la împlinirea lor ca oameni, dacă fac ceea ce și-au dorit. Mă obsedează ideea că, dacă am fi stat mai mult de vorbă, ar fi putut să fie mai bine.”


    Trimite prin e-mail