duminică, 25 septembrie 2011

Publicat la 9/25/2011 11:23:00 p.m. de Redacţie

Încă un etaj pentru creşa din Gura-Câmpului

Capacitatea creşei din cartierul Gura-Câmpului a crescut cu 30 de locuri.



Autor: Alex PÎNTEA

Municipalitatea a reamenajat etajul imobilului, pentru a răspunde astfel numărului mare de solicitări existente. Valoarea investiţiei începute la jumătatea lunii mai se ridică la aproximativ 65.000 de lei, spun edilii. 

Creşa extinsă din Gura-Câmpului are acum 60 de locuri
Neamţu, mulţumit

În momentul de faţă, creşa extinsă dispune de 30 de locuri la parterul imobilului şi încă 30 la etaj. „Am reuşit să mai adaugăm încă 30 locuri la «zestrea» municipiului în acest domeniu. Etajul a fost complet reabilitat, arată foarte bine, eu sunt convins că părinţii vor fi foarte mulţumiţi de condiţiile pe care le oferim aici”, a explicat primarul Teodor Neamţu, miercuri dimineaţă, cu ocazia ceremoniei oficiale de inaugurare.

Licitaţie în desfăşurare

Municipiul Mediaş va dispune, anul viitor ,de încă o creşă. Aceasta va fi amenajată pe strada Vidraru, în cartierul Vitrometan, şi va putea găzdui 50 de micuţi. Proiectul finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se află actualmente în faza licitaţiei. „Într-o lună se va decide câştigătorul licitaţiei. Sigur, ulterior se va preda amplasamentul, iar eu cred că într-un an de zile va fi gata”, a apreciat edilul-şef.

Numeroase cereri

La ora actuală, în Mediaş funcţionează două creşe, una în apropierea Liceului Teoretic „Axente Sever”, şi cealaltă inaugurată în luna octombrie a anului trecut în cartierul Gura-Câmpului. Însă lista de aşteptare depăşeşte capacitatea ambelor. „Această investiţie este foarte necesară, având în vedere numărul în creştere de cereri pentru un loc la creşă. În acest moment, avem înregistrate solicitări peste capacitatea celor două creşe care funcţionează în municipiu. Prin amenajarea primului etaj al imobilului din Cartierul Gura Câmpului şi prin construirea unei noi instituţii în cartierul Vitrometan, considerăm că vom rezolva o mare parte din cereri”, susţine Neamţu.

Citiţi materialul complet în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail