sâmbătă, 10 septembrie 2011

Publicat la 9/10/2011 12:06:00 p.m. de Redacţie

Care pe care!

Municipiul Mediaş găzduieşte în premieră un concurs de streetball, chiar în centrul istoric.



Autor: Alex PÎNTEA

Participanţii au fost împărţiţi în patru categorii, sub 14 ani, sub 18 ani, Open şi Old Boys. Totodată, vor avea loc concursuri de Slam Dunk, aruncări libere şi aruncări de 3 puncte.

Jucătorilor le stau la dispoziţie premii de 22.000 de lei
Reguli simple

Locaţia în care se vor desfăşura partidele va fi o arenă special amenajată în Piaţa Regele Ferdinand I. Fiecare echipă înscrisă în competiţie va fi formată din minim trei jucători şi o rezervă opţională. Echipele vor fi împărţite în grupe şi se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”. Echipa câştigătoare a unui meci va fi desemnată cea care va ajunge prima la 15 puncte sau echipa aflată în avantaj după 15 minute de joc.

Premii consistente

Organizatorii concursului de streetball sunt Contrast Publicitate Mediaş şi Clubul Sportiv Pro AS Sibiu, iar premiile puse la bătaie depăşesc 5.000 de euro. „Streetball sau baschet de stradă este o variaţie a baschetului clasic. Deşi regulile nu sunt cele obişnuite, întodeauna ele se stabilesc la început de meci. Aşa se va întâmpla şi în Mediaş, în perioada 10-11 septembrie. Noi vă spunem regulile de joc şi vă oferim terenul. Pentru cei mai buni se oferă şi premii”, promite Rareş Man, promotorul competiţiei.

Invitaţi speciali

Astăzi, la deschiderea oficială, pe lângă partidele din faza grupelor, vor avea loc spectacole interactive, un moment de dans cu majorete şi mascote, precum şi multe concursuri. Seara se va încheia cu o petrecere tematică Open Air pe terasa Central Park din Piaţa Regele Ferdinand I. În cea de-a doua zi a competiţiei se vor desfăşura finalele. Invitaţi speciali la această manifestare vor fi baschetbaliştii Gazului Metan. Seara, începând cu ora 19, este programată prezentarea oficială a echipei care va aborda noul sezon competiţional. Ulterior, organizatorii vor decerna premiilor Streetball Mediaş 2011. Prima competiţie de streetball din municipiul de pe Târnava Mare se va încheia cu un concert susţinut de Puya.
    Trimite prin e-mail