marți, 23 august 2011

Publicat la 8/23/2011 09:55:00 a.m. de Redacţie

Şantiere în şcoli


Copiii din municipiul Mediaş vor găsi grădiniţele şi şcolile mai primitoare, în septembrie, odată cu începerea noului an şcolar. De-a lungul vacanţei de vară, municipalitatea se ocupă de igienizarea, zugrăveala şi reabilitarea tuturor celor 22 de unităţi de învăţământ din oraş. Totodată, sunt în lucru şi câteva investiţii noi.

Autor: Alex PÎNTEA

Lucrările la noua sală de sport
durează zece luni
Un proiect foarte important este cel al sălii de sport aparţinând şcolii generale nr. 5, din cartierul Gura-Câmpului. Şantierul demarat în iunie şi acum se află în plină desfăşurare, însă construcţia nu se va încheia mai devreme de primăvara anului 2012. Finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, noua sală de sport va avea o capacitate de 150 locuri. Ea este amplasată pe terenul de sport al unităţii de învăţământ şi va permite practicarea sporturilor cu mingea, precum handbal, baschet sau volei, dar şi a celor cu racheta, respectiv tenis.

Reabilitări termice

Două obiective noi pe lista de anul acesta se referă la lucrările efectuate la două dintre grădiniţele din municipiul de pe Târnava Mare. „La grădiniţa nr. 15 se execută lucrări de reabilitare termică a clădirii, iar la grădiniţa nr. 14 se montează uşi şi ferestre din termopan. Valoarea lucrărilor este de 147.000 lei, fonduri ce provin din bugetul local. Procedura de achiziţie publică pentru aceste lucrări a fost deja demarată”, a precizat Corina Minciună, şefa Serviciului Relaţii din cadrul Primăriei Mediaş. 

Creşă pentru 50 de copii

Mediaşul va avea o nouă creşă în cartierul Vitrometan. Finanţarea este asigurată tot de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Noua creşă va fi construită pe strada Vidraru şi va avea două grupe, respectiv  o capacitate de 50 de copii. „Această investiţie este foarte necesară, având în vedere numărul în creştere de cereri pentru un loc la creşă. Prin amenajarea primului etaj al imobilului din Cartierul Gura Câmpului şi prin construirea unei noi instituţii în cartierul Vitrometan, considerăm că vom rezolva toate cererile. Aceasta este cea de a treia investiţie finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului anul acesta, după sala de sport din cartierul Gura Câmpului şi cele nouă străzi modernizate cu fonduri de la bugetul de stat“, a enumerat primarul Teodor Neamţu.

Reparaţii curente

Lucrări de reabilitare au loc şi la restul unităţilor de învăţământ din municipiul Mediaş şi satul aparţinător Ighişul Nou. Ele constau în modernizarea laboratoarelor, a sălilor de clasă, montarea de parchet, vopsirea geamurilor şi lucrări de reparaţii, zugrăvit exterior şi interior. Tot în această perioadă, vor fi efectuate lucrări de igienizare la şcolile, liceele şi grădiniţele medieşene. 
Teodor Neamţu | primar Mediaş:  
„Municipiul nostru are numeroşi sportivi talentaţi care vor avea posibilitatea să se antreneze şi să dispute  diverse meciuri într-o sală  de sport modernă. De asemenea, această sală de sport va fi utilizată  de elevii unităţilor de învăţământ pentru orele de educaţie fizică.”


    Trimite prin e-mail