sâmbătă, 13 august 2011

Publicat la 8/13/2011 11:31:00 a.m. de Redacţie

Lucrări în grafic la staţia de epurare


Noua staţie de epurare e gata în proporţie de peste 40 %. Construcţia se va încheia în noiembrie 2012. Optimist, primarul Teodor Neamţu crede că toate întârzierile din proiect se vor recupera.

Autor: Alex PÎNTEA

Durata estimată a lucrărilor este de 33 de luni
Edilul-şef a inspectat, la mijlocul acestei săptămâni, şantierul viitoarei staţii de epurare a apei din municipiul Mediaş. „Lucrările sunt în grafic, sunt realizate într-un procent de peste 40 % şi avem asigurări de la constructor că ele se vor face înainte de termenul de finalizare. Practic, este una dintre cele mai importante lucrări din cadrul proiectului de reabilitare a sistemului de apă-canal”, a apreciat Neamţu. 

Constructor german

Lucrările la staţia de epurare a apei au demarat la începutul anului trecut. Contractul a fost câştigat de societatea germană Hochtief Construction AG, iar durata lucrărilor este de 33 de luni pentru proiectare şi execuţie, la care se adaugă 12 luni pentru notificarea eventualelor defecte. „Acest contract este unul în valoare de 14,5 milioane de euro. Contractul prevede realizarea unei staţii de epurare cu staţie terţiară, cu treaptă biologică, cu pregătirea nămolului şi cu realizarea unor lucrări care să capteze biogazul din nămol care poate fi ulterior cogenerat şi folosit pentru producerea de energie termică şi electric ce poate fi folosită în incinta staţiei”, explică Virgil Bucşe, directorul general al societăţii Apa Târnavei Mari. În luna septembrie, se preconizează încheierea lucrărilor civile, urmând să fie executate echipamentele electrice, mecanice şi hidraulice.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail