marți, 23 august 2011

Publicat la 8/23/2011 12:05:00 p.m. de Redacţie

Aleea Greweln a intrat într-un amplu proces de reabilitare


Artera care duce în zona de agrement cu acelaşi nume va fi consolidată şi asfaltată, iar mobilierul urban va fi înlocuit prin montarea de bănci şi coşuri de gunoi. 


Autor: Alex PÎNTEA

Aleea Greweln a avut de suferit de pe urma unor alunecări de teren, astfel că se impunea reabilitarea. Pe lângă lucrările de consolidare şi asfaltare, se va amenaja şi o rigolă pluvială.

Zona nu a mai fost reabilitată de 25 de ani
Punct de atracţie

Aleea care duce în zona de agrement Greweln este circulată zilnic de zeci sau chiar sute de medieşeni. În condiţiile în care aici nu s-a mai intervenit de foarte multă vreme, lucrările de reparaţii sunt foarte necesare. „Am hotărât să reabilităm această zonă de o importanţă deosebită pentru medieşeni, deoarece aici nu au mai avut loc lucrări majore de peste 25 de ani. Dorim să le oferim iubitorilor naturii un loc propice relaxării, la standarde ridicate din punct de vedere calitativ. De asemenea, într-un proiect separat vom include şi iluminatul public în această zonă preferată de foarte mulţi medieşeni”, detaliază primarul Teodor Neamţu.

Asfalt şi pişcoturi

Proiectul de reabilitare a Aleii Greweln constă în  consolidarea acesteia, refacerea a circa 1.800 metri pătraţi de sistem rutier şi amenajarea accesului la imobile. Totodată, în cadrul aceleiaşi lucrări vor fi amenajaţi aproximativ 40 metri pătraţi de trotuar cu pişcoturi şi va fi reparată pasarela peste valea Greweln. În ceea ce priveşte dotarea cu mobilier urban, vor fi montate 40 de bănci şi 20 de coşuri de gunoi. „În paralel cu celelalte lucrări, se vor înlocui şi obiectele de mobilier stradal distruse şi mă refer aici la bănci, la coşuri de gunoi... Sper ca cei care folosesc această alee să respecte modul cum va arăta şi să avem stricăciuni mai puţine şi curăţenie mai multă”, a mai spus Neamţu.

Bani de la buget

Valoarea proiectului de reabilitare se ridică la un milion de lei, bani prevăzuţi deja în bugetul local pe anul în curs. În urma unei achiziţii publice, societatea Dafora se va ocupa de această lucrare. Predarea amplasamentului a avut loc la începutul săptămânii trecute, iar durata contractului este de 12 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.
    Trimite prin e-mail