sâmbătă, 16 iulie 2011

Publicat la 7/16/2011 03:50:00 a.m. de Redacţie

Mediaşul, prin ochii cavalerului

Pentru trei zile, Mediaşul s-a întors în timp, în vremea cavalerilor şi domniţelor, a meşteşugarilor renumiţi pentru arta lor, o întoarcere sub semnul unei continue renaşteri. „Mediaş, Cetate Medievală 2011” a fost un amestec de vechi şi nou, de tradiţie îmbinată cu modernitate. Cum s-a văzut festivalul medieval prin ochii cavalerilor, ai meşteşugarilor, aflaţi din raidul-anchetă realizat de reporterul Monitorului.

L.P., Ordinul Cavalerilor Lup
„Ordinul Cavalerilor e o stare de spirit, eu aşa l-aş numi. Ce este foarte importat este această lume medieval-artistică, care vine din dragul şi dorul pe care îl avem faţă de adevărate ordine care vin din timpuri străvechi”.

I.L., Paladinii de Terra Medies
„Ordinul nostru a încercat să reînvie mici crâmpeie din viaţa medievală. Am încercat să ne legăm de istoria acestui loc, cu toate că ştim că nu au existat cavaleri prea mulţi la noi în ţară. Am dorit ca lumea, în special copiii să rămână cu ceva”.

I.I., meşter iconar
„Am venit cu icoană tradiţională pe sticlă, unul dintre meşteşugurile vechi, tradiţionale pentru zona transilvană. Oamenii au apreciat faptul că mai există persoane care încearcă să readucă la viaţa icoana pe sticlă”.  

V.S.. meşter olar
„Lucrăm în familie ceramică autentică de Corund. Cunoscătorii au reacţionat bine, însă am impresia că publicul larg nu a ştiut tot ce se putea ştii despre această manifestare”.
    Trimite prin e-mail