vineri, 15 iulie 2011

Publicat la 7/15/2011 09:31:00 a.m. de Redacţie

Bani de la Guvern

Nouă străzi din municipiul Mediaş vor fi reabilitate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi bugetul local. La începutul lunii august vom afla şi constructorii desemnaţi. Alte artere se află în plin şantier.

Autor: Alex PÎNTEA

Pentru medieşeni, 2011 este anul şantierelor stradale
Anunţul privind organizarea licitaţiei pentru reabilitarea celor nouă străzi din municipiul Mediaş a fost publicat, zilele trecute, în cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. Desemnarae antreprenorilor se va face, potrivit primarului Teodor Neamţu, peste trei săptămâni. „Proiectul este finanţat parţial de Ministerul Dezvoltării Regionale, care se va ocupa de reabilitarea drumului şi canalizarea pluvială, urmând ca reparaţiile la reţelele de trotuare şi realizarea sistemului de canalizare să fie efectuate de municipalitatea medieşeană. În prezent se aşteaptă ofertele pentru acest obiectiv de investiţii, urmând ca în data de 9 august să fie deschise ofertele şi să se atribuie lucrarea”, detaliază Neamţu. Valoarea lucrărilor sprijinite de Guvern este de aproximativ patru milioane de lei. Cele nouă străzi care vor fi modernizate sunt Liviu Rebreanu, Titel Petrescu, Mihail Sadoveanu, Teba, Aleea Tuşnad, Barajului, Ighişului - ramificaţii, Câmpul de Jos şi Porumbelelor.

Şantiere în lucru

Primăria Mediaş are deschise, în momentul de faţă, un număr de nouă şantiere pe alte 17 străzi din municipiu. Este vorba, în principal, de lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere, precum şi de introducere a celei de apă-canal. Astfel, pe strada Piscului s-au executat reţelele de apă şi canalizare, iar acum se lucrează la infrastructura rutieră, în timp ce pe străzile Măgurei, Gorunului, Cireşilor, Vişinilor, Perilor şi Măceşilor s-au finalizat lucrările la sistemul rutier, iar acum se lucrează la infrastructura străzii Angărului de Sus.

Aflaţi care este stadiul altor şantiere din municipiul Mediaş, în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail