vineri, 8 iulie 2011

Publicat la 7/08/2011 10:12:00 a.m. de Redacţie

Asigurare sau amendă

Medieşenii care nu şi-au asigurat încă locuinţele împotriva dezastrelor naturale mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru a se conforma legii. Altfel, riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Autor: Mihai COLIBABA

Cu asigurarea minimă, proprietarii pot primi
despăgubiri de până la 20.000 de euro
Primarul Teodor Neamţu se numără printre cei care nu s-au repezit să-şi rezolve asigurarea când obligativitatea a devenit literă de lege, însă nici nu a aşteptat să îi bată amenda la uşă. El şi-a încheiat o asemenea asigurare acum patru sau cinci luni. Şi mai prevăzătoare a fost viceprimarul Floarea Taropa. „Am încheiat o poliţă de asigurare de foarte mulţi ani, atât pentru imobil, cât şi pentru bunuri. Inundaţiile din 1975 m-au determinat să mă gândesc la o astfel de variantă, iar viaţa m-a învăţat că este bine să ai o astfel de asigurare, deşi nu am utilizat poliţa niciodată”, a mărturisit ea.

Primăria dă amenzile

Începând cu data de 15 iulie, toţi proprietarii de locuinţe neasigurate sunt pasibili de amendă, cu excepţia asistaţilor sociali, pentru care va plăti Ministerul Muncii. „La nivelul municipiului Mediaş, avem în evidenţă zece astfel de cazuri”, precizează Alina Ştefan, purtătoarea de cuvânt a primăriei. Situaţia din teren va fi verificată de municipalitate, după ce firmele de asigurări vor pune la dispoziţie o bază de date a adreselor neasigurate. La începutul acestei săptămâni, potrivit site-ului oficial paidromania.ro, doar 9.596 de gospodării din judeţul Sibiu erau asigurate, din care 1.784 în mediul rural.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a ziarului.
    Trimite prin e-mail