duminică, 22 decembrie 2013

Publicat la 12/22/2013 02:45:00 p.m. de Redacţie

Dana Loghin, sportiva anului! Patru medieşeni s-au clasat în top 10 pe judeţ


Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a organizat, la jumătatea acestei săptămâni, premierea primilor zece sportivi şi antrenorilor din cluburile sportive şcolare. Secţia de atletism de la Clubul Sportiv Şcolar Mediaş a luat caimacul şi anul acesta.


Autor: Aurelian LUNGU

Evenimentul a avut loc la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong“ din Sibiu şi a beneficiat de finanţare de la Consiliul Judeţean Sibiu, prin Agenda Sportivă 2013. Premiile au fost înmânate de preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, pentru locurile I – III, de inspectorul şcolar general, Ştefan Firu, pentru locurile IV – VI, respectiv de inspectorul sportiv Mircea Galaţă. 

Plachete, diplome şi bani

Sportivii au primit plachete, diplome şi un premiu în bani care a variat de la 550 de lei pentru locul I până la 300 de lei pentru locul X. Antrenorii au primit fiecare câte 250 de lei. „Este doar o mică recompensă pentru marele efort pe care îl depuneţi zilnic la antrenamente şi competiţii. Dar suntem permanent alături de voi, prin programele pe care le derulează Consiliul Judeţean în domeniul sportului şi pentru promovarea mişcării sportive din judeţul Sibiu“, le-a spus Cindrea sportivilor şi antrenorilor. La rândul său, inspectorul general Ştefan Firu i-a felicitat pe sportivi şi antrenori şi a mulţumit Consiliului Judeţean pentru sprijinul oferit. Inspectorul sportiv Mircea Galaţă, cel care s-a ocupat şi de organizarea Cupei Liceelor la Fotbal, a apreciat: „A fost recompensrea eforturilor depuse de sportivi şi antrenori în anul acesta. Au fost rezultate de valoare care, prin seriozitate în pregătire, cu siguranţă că vor fi îmbunătăţite în viitor“.

„În sfârşit!“

Secţia de atletism de la Clubul Sportiv Şcolar Mediaş a luat caimacul şi anul acesta. După ce, în 2012, sportiva anului a fost desemnată Anca Bunea, anul acesta Dana Loghin a ocupat locul I. „Eram în cantonament, la Felix, alergam prin pădure. Am primit un telefon, am aflat vestea şi am strigat-o pe Daniela, să-i dau vestea cea mare. Daniela a răsuflat uşurată şi atât a spus: «În sfârşit!»“, a povestit, amuzat, antrenorul Vasile Ibăşfălean. Clasamentul sportivilor a fost făcut după coeficientul de ierarhizare, înmulţit cu punctele obţinute ca urmare a performanţei obţinute, ţinându-se cont de nivelul valoric al competiţiilor (mondiale, europene, balcanice, naţionale, juniori I şi II). 

Mircea GALAŢĂ | inspector şcolar:  „A fost recompensrea eforturilor depuse de sportivi şi antrenori în anul acesta. Au fost rezultate de valoare care, prin seriozitate în pregătire, cu siguranţă că vor fi îmbunătăţite în viitor.“

Gală cu majorete

Gala de premiere a fost completată de programul artistic oferit de trupa de majorete a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu“ din Sibiu, dansatorii de la Şcoala de Dans „Mirajul Dansului“ - antrenor prof. Mircea Creţu, precum şi de culturistul Dan Aldea, care a făcut o demonstraţie cu o mică parte a programului său de competiţie, şi de elevii clasei a IV-a de la Colegiul Naţional „Octavian Goga“ din Sibiu, pregătiţi de profesorii Marcela Bratu şi Dan Filip.

Clasament final

  1. Dana Elena Loghin, atletism, C.S.Ş. Mediaş, antrenor Vasile Ibăşfălean
  2. Dan Aldea, culturism, C.S.Ş. „Şoimii“ Sibiu, antrenor Ion Curtean
  3. Vasile Rotaru, gimnastică, C.S.Ş. Sibiu, antrenor Cristina Bobeş
  4. Anca Bunea, atletism, C.S.Ş. Mediaş, antrenor Vasile Herman 
  5. Elena Constantin, judo, C.S.Ş. „Şoimii“ Sibiu, antrenor Ovidiu Ionaş
  6. Andrei Roman, înot, C.S.Ş. Sibiu, antrenor Anca Miclăuş
  7. Denisa Viloiu, volei C.S.Ş. Sibiu, antrenor Dan Gheorghiţă
  8. Paul Păvală, înot, C.S.Ş. Sibiu, antrenor Anca Miclăuş
  9. Rareş Popescu, atletism, C.S.Ş. Mediaş, antrenor Vasile Herman
  10. Andreea Necşoiu, atletism, C.S.Ş. „Şoimii“ Sibiu, antrenor Ligia Cuciorovschi
    Trimite prin e-mail