vineri, 5 aprilie 2013

Publicat la 4/05/2013 02:47:00 p.m. de Redacţie

Teodor Neamţu cheamă medieşenii la miting: "Capitala industriei gaziere este la Mediaş!"

Pentru prima dată în România, un primar îşi invită concetăţenii să iasă în stradă. Marţea viitoare, în Piaţa Corneliu Coposu va avea loc un miting împotriva posibilei mutări a sediului companiei Romgaz la Bucureşti. "Am iniţiat acest miting în calitate de primar, dar şi de cetăţean al acestui oraş", spune Teodor Neamţu.

"Vă invit marţi, 9 aprilie 2013, ora 16:00, în Piaţa Corneliu Coposu (în faţa Primăriei Mediaş), unde va avea loc un miting de protest împotriva mutării sediului Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz SA la Bucureşti. Fac apel la societatea civilă, la angajaţii din industria gazieră, la organizaţiile politice din Mediaş şi din tot judeţul pentru a spune un categoric NU acestei iniţiative", a scris primarul Teodor Neamţu pe blogul său personal.
Înfiinţarea unui sediu secundar al companiei la Bucureşti se află pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor SNGN Romgaz SA pe luna aprilie. Neamţu a calificat acest lucru drept "o decizie politică cinică, primul pas către mutarea sediului Romgaz (şi de ce nu, apoi al Transgaz ) de la Mediaş la Bucureşti, prin care se încearcă practic destructurarea industriei gaziere din România". Acest lucru va avea efecte catastrofale asupra municipiului Mediaş, a judeţului Sibiu şi a întregii regiuni, a mai subliniat edilul democrat-liberal.
Neamţu spune că a iniţiat acest miting în calitate de primar, dar şi de cetăţean al Mediaşului. "Este datoria noastră, a tuturor, să transmitem împreună un mesaj clar către cei care guvernează astăzi ţara: capitala industriei gaziere din România este la Mediaş, este în Ardeal. Aici s-a născut şi aici s-a dezvoltat acest sector al economiei naţionale. Indiferent cine este la guvernare nu se poate juca, după bunul plac, cu viitorul a 45.000 de locuitori ai unui oraş plus sutele de mii de oameni din judeţ. Vom face tot ceea ce este nevoie, în limitele legii, pentru ca această iniţiativă să fie oprită! Vă aştept pe toţi să vă alăturaţi protestului iniţiat de mine pentru a arăta că noi, medieşenii avem un cuvânt de spus!", conchide primarul Mediaşului.
El a reamintit că Romgaz şi Transgaz contribuie la bugetul oraşului cu peste 60% din bugetul alocat investiţiilor şi un sfert din bugetul anual neconsolidat. "Mutarea de la Mediaş ar însemna ca, o dată la patru ani, municipiul Mediaş să aibă bugetul zero", a precizat Teodor Neamţu. (M. C.)





    Trimite prin e-mail