luni, 5 noiembrie 2012

Publicat la 11/05/2012 02:54:00 p.m. de Redacţie

INTERVIU Gheorghe Roman: „Singurul păcat în politică este trădarea celor pe care-i reprezinți !”

Şi-a propus să obţină un nou mandat de deputat în Parlamentul României. A revenit în PSD Mediaş, astfel că va candida la alegerile locale sub sigla USL. Motivaţia lui Gheorghe Roman este simplă - spune că a reprezentat interesele oamenilor din colegiul său şi a sprijinit administraţiile locale pentru a obţine finanţarea necesară proiectelor pe care le-au avut.


Reporter: Când şi de ce aţi intrat în politică ?
Gheorghe Roman: Am intrat în politică de tânăr, crezând că pot sa fac ceva pentru comunitate, să schimb anumite lucruri în bine. Dar să știți că e enorm de greu. Și de multe ori frustrant, când ești în interior și vezi că din multe motive nu poți face ceea ce ai promis cetățenilor pe care-i reprezinți. De aceea, loial fiind doar cetățenilor pe care-i reprezinți, înțelegi să schimbi uneori orientarea, astfel încât să obţii sprijin pentru ceea ce ai de făcut. 


Reporter: Dar asta sună a traseism politic.
Gheorghe Roman: Politica este, de fapt, o artă a compromisului. Trebuie să o înveți și să faci exact atâtea compromisuri câte îți permit angajamentele de loialitate față de cetățeni. Singurul păcat în politică este, în opinia mea, trădarea celor pe care-i reprezinți.  

Reporter: Ce v-a determinat să candidaţi pentru un nou mandat de deputat ?
Gheorghe Roman: De când am fost ales deputat, am fost mereu prezent în mijlocul cetățenilor colegiului, pe care cu mândrie i-am reprezentat la București. Cunosc fiecare sat, comună a colegiului, cu problemele ei. Cunosc fiecare stradă a Mediașului, cu problemele ei.  De făcut am făcut multe pentru a sprijini primarii localităților din colegiu în a primi finanțare pentru proiectele pe care le aveau de realizat. Cetățenii știu asta, pentru că primarii respectivi au fost reconfirmați în funcție cu majorități care dovedesc asta. Și primarul de Mediaș, dacă ar avea onoare, ar recunoaște care a fost contribuția mea în calitate de deputat la anumite proiecte necesare orașului. Pentru toate acestea și pentru multe altele, candidez pentru un nou mandat, având convingerea că cetățenii colegiului 3 mă vor credita din nou cu votul lor majoritar.  

Reporter: Candidaţi din partea USL acum.
Gheorghe Roman: Așa cum am mai spus, am un singur angajament de loialitate, în fața alegătorilor mei. Am decis să candidez independent la Primăria Mediaș, pentru că, în opinia mea, în cadrul PDL Mediaș nu se mai făcea politica orașului. Acest lucru se vede cu ochiul liber. Se vedea și înainte de alegerile din iunie și se vede și acum, când absolut nimic bun nu s-a întâmplat în oraș. Aceeași mizerie, aceleași gropi, aceeași slabă organizare a șantierelor din oraș, aceeași lipsă de perspectivă de viitor pentru tineri. Colaborarea mea cu USL a fost generată de două mari categorii de motive. 
Reporter: Care sunt acestea ? 
Gheorghe Roman: În primul rând, faptul că avem puncte comune de interes pentru cetățenii colegiului 3 și amintesc aici poate cel mai important proiect de infrastructură pentru întreaga zonă, centura de ocolire a Mediașului. În al doilea rând, dar nu mai puțin important, este calitatea umană a celor cu care am discutat în USL și mă refer aici în primul rând la Ioan Cindrea, de care mă leagă și o trainică prietenie. Așa că eu cred că aceasta este combinația perfectă pentru succes, puncte comune în proiectele noastre și o bună relaționare bazată pe încredere și prietenie.  

Reporter: Cum credeţi ca va fi campania electorală care se apropie ?
Gheorghe Roman: Când am candidat, în iunie, la funcţia de primar, am avut parte de campanie „murdară” din partea domnului Neamţu şi a PDL Mediaş. Actualul primar a câştigat cu ajutorul oamenilor care locuiesc pe străzile Ciocârliei, Luncii, Tineretului, Baia de Nisip, dar şi satul aparţinător Ighişul Nou. Ţinând cont că d-l Neamţu este şeful de campanie al PDL Mediaş, mă aştept să aplice aceeaşi strategie de campanie bazată pe minciună şi dezinformare.

Reporter: Ce pasiuni aveţi, cu ce vă ocupaţi timpul liber ?
Gheorghe Roman: Practic diverse sporturi, încă din copilărie am facut-o. Consider că practicarea sportului în rândul tinerei generații trebuie promovată mai intens, sportul  fiind un lucru benefic, nu numai pentru sănătate, dar și pentru educația tinerei generații în spiritul luptei  pentru victorie, dar dominate de fair-play. 

Reporter: Din pasiunea pentru sport a venit ideea organizării acelor competiții cum ar fi Festivalul Sportului Medieşean „Bucuria Mişcării” sau competiţiile de minifotbal ? 
Gheorghe Roman: Și din pasiunea pentru sport, dar și ca un act de responsabilitate a unui reprezentant politic care a înțeles importanța socială a promovării sportului în rândul tinerelor generații. Este o realizare la care țin foarte mult și care a fost și este apreciată pozitiv de majoritatea medieșenilor. Nu doar părinții și copiii dânşilor, ci și cadrele didactice susțin aceste proiecte care completează în mod fericit petrecerea timpului liber. 

Reporter: Cum v-aţi autocaracteriza, în câteva cuvine ?
Gheorghe Roman: Un creștin cinstit și loial. Dar loial unor idei, proiecte, nu unor interese de grup. 

Reporter: Unde vă vedeţi peste patru ani, făcând ce ?
Gheorghe Roman: Doar Dumnezeu poate ști. Tot ce-mi doresc este să am parte de sănătate.  

Ioan CINDREA | preşedinte PSD Sibiu: „D-l Roman e unul dintre cei mai harnici deputaţi pe care i-am cunoscut eu. E motivul pentru care l-am rugat să revină în echipa PSD şi eu sunt convins că această hărnicie a lui e apreciată şi de oamenii din administraţie şi de oamenii din colegiul pe care l-a reprezentat. N-a fost localitate unde să mă duc în care să nu fie prezent să discute cu oamenii. Şi are toate şansele, conform sondajelor, să ia un scor mult peste 50 la sută.”

Carte de vizită

Gheorghe Roman are 40 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii Piteşti, profilul Mecanic - Inginerie Managerială şi Tehnologică. Este absolvent al programului româno-german „Administraţia locală modernă în serviciul cetăţenilor” şi are un masterat în managementul integrării europene şi al administraţiei publice la Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

A consemnat Alex PÎNTEA



    Trimite prin e-mail