joi, 30 septembrie 2021

Publicat la 9/30/2021 07:57:00 a.m. de

3.850 persoane și-au verificat starea de sănătate, cu ajutorul voluntarilor Școlii Postliceale Auxila Mediaș

Caravana de sănătate a Școlii Postliceale Auxila Mediaș a ajuns la final. În total, 3.850 persoane și-au verificat starea de sănătate, cu ajutorul voluntarilor, în perioada mai-septembrie.
 
 
Acțiunea de voluntariat a fost organizată de către Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș și s-a desfășurat în perioada lunilor mai-septembrie. În fiecare săptămână, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, au măsurat gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului, dar și din satul aparținător Ighișu Nou.

 
Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș, a organizat și anul acesta o acțiune în cadrul căreia, persoanele interesate au putut afla dacă au probleme cu tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea. „Este o campanie pe care am desfășurat-o și în acest an cu sprijinul Primăriei municipiului Mediaș pe parcursul mai multor luni. Am fost prezenți în toate cartierele municipiului și în satul aparținător Ighișu Nou. În cifre, vă pot spune că undeva peste 3.800 de persoane ne-au vizitat la cortul Auxila, cărora le-am măsurat tensiunea arterială, pulsul, glicemia și greutatea“, a menționat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 

În cifre, acțiunea de măsurare a stării de sănătate a populației a însemnat: 128 voluntari - elevi, cadre didactice și nedidactice, care au desfășurat 175 ore de voluntariat în toate cartierele orașului, dar și în satul aparținător Ighișu Nou. Indiferent de vreme, cortul Auxila a fost prezent în locația stabilită pentru fiecare săptămână.
„Ca amănunte inedite, ne-am desfășurat activitatea între 5 și 38 grade Celsius, pe ploaie, pe soare, iar în momentele caniculare am distribuit 1.000 de litri de apă minerală. Vreau să mulțumesc tuturor voluntarilor implicați și aici mă refer la elevii școlii, cadre didactice, personal nedidactic pentru implicare. În același timp vreau să mulțumesc celor care ne-au vizitat și au venit să ne cunoaștem în cadrul acestei campanii, Cortul Auxila și bineînțeles vreau să mulțumesc și Primăriei municipiului Mediaș, partenerul nostru de tradiție, și primarului Gheorghe Roman“, a adăugat Viorel Pasc.
    Trimite prin e-mail