marți, 27 august 2019

Publicat la 8/27/2019 07:13:00 p.m. de Anonim

Promoția 2019 a Școlii Postliceale Auxila Mediaș a încheiat cu brio examenele de absolvire



Cei 40 de absolvenți de la specializarea „Asistent medical generalist” au încheiat săptămâna trecută examenele de absolvire.

Promoția 2019 a Școlii Postliceale Auxila Mediaș este a treia din istoria unității de învățământ. Absolvenții au promovat cu brio examenele, astfel că de acum înainte pot profesa în domeniul ales. În perioada următoare, aceștia urmează să se angajeze în sistemul medical românesc sau cel german, școala fiind patronată de Auxila, un jucător important pe piața medicală din Germania. „O promoție mai mică în acest an, dar inimoasă și foarte bine pregătită. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în a studia la Școala Postliceală Auxila Mediaș, părinților și tuturor celor care i-au sprijinit”, a explicat Viorel Pasc, directorul unității de învățământ.



Înscrierile continuă

De la începutul lunii iunie, Școala Postliceală Auxila Mediaș a demarat procesul de înscriere pentru anul școlar 2019-2020. Acesta va avea loc până în data de 9 septembrie. Unitatea de învățământ oferă viitorilor săi elevi, un număr de două specializări și anume „Asistent medical generalist”, respectiv „Asistent medical de farmacie”. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii, este acela că au șansa de a primi burse de studio oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. Totodată, Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. „Împlinim cinci ani de activitate, iar pe 16 septembrie, odată cu deschiderea noului an școlar, vom marca acest eveniment la Sala Traube, începând cu ora 17.00. Îi invităm pe toți absolvenții noștri, partenerii de practică și pe toți cei care ne sunt aproape”, a mai spus Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș. 


Toate dotările necesare

Unitatea de învățământ a primit din Germania sub formă de donație aparatură medicală, mobilier și consumabile cu ajutorul cărora a putut amenaja pentru elevii săi un al doilea cabinet de nursing. De asemenea, în această perioadă se lucrează la amenajarea unei farmacii-școală, care va fi inaugurată pe 16 septembrie, odată cu deschiderea noului an școlar. Astfel, elevii pot efectua practica de specialitate la standard internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali. (Alex PÎNTEA)

 
    Trimite prin e-mail