joi, 21 august 2014

Publicat la 8/21/2014 08:00:00 a.m. de Redacţie

Excludere cu final neașteptat

PSD Mediaş va pierde un consilier local, iar PNL va câştiga unul. Vacantarea postului ocupat de Eugen Grozav, în urma excluderii acestuia din cadrul organizației locale a social-democraţilor, va aduce după sine - în condiţii normale - un liberal în Consiliul Local.

Autor: Alex PÎNTEA

Șeful organizației de tineret a PNL Mediaș, Dan Radu Păltan, este următorul supleant pe lista cu care USL a candidat la alegerile locale din 2012 și a câștigat la respectiva dată opt mandate de consilieri. În condiţiile în care USL nu mai există, iar liberalii sunt pe cale să formeze alături de democrat-liberali un partid nou, logic ar fi ca aceştia să ocupe postul vacant. Viceprimarul George Petrescu, președintele organizației municipale PNL Mediaș, spune că va fi respectată legea şi se aşteaptă ca toate demersurile să fie făcute corect.
Practic, retragerea sprijinului politic lui Grozav îi poate costa pe social-democraţii medieșeni un post de consilier local, dar și înclinarea balanței în cadrul Consiliului Local în favoarea „noului“ PNL, format din PNL și PDL. Pentru ca un social-democrat să ocupe, totuşi, fotoliul de consilier local, liberalii ar trebui să renunţe de bună voie la acesta. Situaţia se poate tranşa cel mai devreme în şedinţa ordinară a Consiliului Local Mediaş de la sfârşitul lunii august, însă surse din administrație au declarat că este posibil ca lucrurile să rămână neschimbate până în septembrie. USL nu mai există ca alianţă politică, iar, în contextul în care lista de candidaţi din 2012 pentru Consiliul Local Mediaş a fost semnată de către cei trei preşedinţi ai organizaţiilor judeţene PSD, PNL şi PC, în prezent este nevoie de o hotărâre judecătorească de la nivel naţional prin care doar preşedintele PNL să primească atributul de a numi supleantul.
    Trimite prin e-mail