vineri, 6 decembrie 2013

Publicat la 12/06/2013 10:30:00 p.m. de Anonim

PSD decide majorarea taxelor, Gheorghe Roman o critică din principiu

Socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Majorarea cu 16 procente a impozitelor pe clădiri pentru persoanele fizice este criticată de deputatul social-democrat Gheorghe Roman, după ce a fost hotărâtă de la Bucureşti chiar de către partidul pe care Roman îl reprezintă.

Într-o conferinţă de presă, parlamentarul medieşean a găsit de cuviinţă că posibila creştere este „absurdă“ şi i-a îndemnat pe consilierii municipali să nu voteze propunerea făcută de Direcţia Fiscală Locală. „Opinia mea este aceea că, atâta timp cât în Mediaş se observă  o risipă a banului public la fiecare pas, este absurd să vii şi să le spui oamenilor că anul viitor vor plăti mai mult. Fac, pe această cale, apel la consilierii locali, indiferent din ce partid fac parte, să nu fie de acord cu această majorare“, a anunţat Roman.

Gheorghe Roman | foto: gheorgheroman.ro

În replică, primarul Teodor Neamţu a declarat că decizia este impusă de lege. Taxele locale vor creşte în 2014 şi asta pentru că municipalitatea este obligată să facă acest lucru. Ordonanţa prin care, anul trecut, majorarea era lasată la latitudinea fiecărei administraţii se referea doar la 2013, astfel că anul viitor taxele se vor majora obligatoriu. „Gheorghe Roman a dovedit încă o dată că nu cunoaşte legea. Din 2013, este obligatoriu să majorăm cu 16,02 la sută, ne obligă legea să facem asta“, a explicat Neamţu. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut într-o şedinţă extraordinară a Legislativului local. (A. L.)
    Trimite prin e-mail