joi, 31 octombrie 2013

Publicat la 10/31/2013 07:17:00 a.m. de Anonim

Staţiile de tratare şi epurare au fost finalizate. Miniştrii taie panglica!


Ministrul Fondurilor Europene şi cel al Proiectelor de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine sunt aşteptaţi astăzi la Mediaş, pentru inaugurarea oficială a staţiilor regionale de tratare şi de epurare a apei.


Autor: Alex PÎNTEA

Cele două investiţii au fost realizate în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în regiunile Mediaş, Agnita, Dumbrăveni, judeţul Sibiu“. În jurul amiezii, la Hotelul Binder va avea loc o prezentare a proiectului cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, iar la ora 13.00 este programată vizita ministerială la staţia de tratare a apei. O oră mai târziu, oficialităţile şi invitaţii se vor deplasare la staţia de epurare.

PSD-ul a descins la Mediaş

La inaugurare şi-au anunţat participarea o serie de reprezentanţi ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, ai Consiliului Judeţean Sibiu şi ai autorităţilor locale implicate. Vor fi prezenţi, totodată, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici (foto jos), şi ministrul Proiectelor de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova. De asemenea, Mediaşul găzduieşte o delegaţie de peste 40 de senatori PSD, în frunte cu Ilie Sârbu, liderul grupului social-democrat din Senat. Aceştia se află de aseară la Mediaş, iar în această dimineaţă au avut o întâlnire cu autorităţile locale şi judeţene.

Cea mai modernă din ţară

Municipiul Mediaş dispune, în prezent, de cea mai modernă staţie de tratare a apei din România. Aceasta este una pilot şi poate fi dată ca exemplu de bune practici. Procesul tehnologic de tratare a apei  este complet automatizat, conectat la sistemul SCADA, care permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea în întregime a procesului de tratare.

Tehnologie de nivel înalt

Noua staţie de epurare a apelor uzate din municipiul Mediaş a fost reabilitată şi extinsă în cadrul lucrărilor aferente proiectului POS Mediu. Aceasta este prevăzută în prezent cu trei trepte de epurare: mecanică, biologică şi terţiară, de îndepărtare a azotului şi fosforului în exces. Staţia este complet automatizată, conectată la sistemul SCADA, pentru a permite funcţionarea, controlul şi monitorizarea procesului de epurare, iar laboratorul staţiei este utilat pentru a putea efectua analizele în cadrul staţiei şi în câmp pentru indicatorii prevăzuţi în standardele şi normele în vigoare.

Doar Ponta lipseşte

Premierul României a fost şi el invitat la inaugurare. Victor Ponta şi-a manifestat intenţia de a sosi la Mediaş. Potrivit ultimelor informaţii, agenda sa încărcată nu îi va permite să ajungă. În schimb, în calitate de şef de partid, Ponta va participa vineri, la Sibiu, la Conferinţa Naţională a Organizaţiei Pensionarilor Social Democraţi, alături de vicepremierul Liviu Dragnea.
    Trimite prin e-mail