sâmbătă, 29 iunie 2013

Publicat la 6/29/2013 07:02:00 a.m. de Anonim

Pe mâna lui Dulca

Gruparea de pe Târnava Mare şi-a găsit antrenor. Cristian Dulca a fost prezentat oficial de către preşedintele Ioan Horoba, care a menţionat că Dulca s-a aflat pe o „listă scurtă“ cu trei nume. Noul tehnician va fi ajutat de antrenorul secund Dan Matei şi antrenorul cu portarii Aurel Nalaţi. Staff-ul va fi completat şi de un preparator fizic. Astăzi, lotul Gazului pleacă în Ungaria, acolo unde va disputa patru meciuri de verificare.


Autor: Alex PÎNTEA

După mai multe zile de speculaţii cu privire la numele celui care va ocupa banca tehnică a alb-negrilor, lucrurile s-au clarificat la sfârşitul săptămânii trecute. „Am făcut contractul pe un an de zile. Sper ca după şase luni să nu-l ia o echipă mare. Pentru că aşa se întâmplă de obicei: cine pleacă de la noi pleacă la mai bine. Asta e diferenţa între Gaz Metan şi alte echipe. Dulca s-a născut la Mediaş şi a şi jucat la Mediaş. E un om mai legat de club. Mă bucur că am ocazia să lucrez cu tineri, am rămas doar eu cel mai în vârstă. Obiectivul echipei este ocuparea locului 7. Trebuie să ţinem cont de posibilităţile financiare pe care le avem. Tot ce este peste locul 7 este o realizare în plus“, a explicat Horoba.

Filosofie simplă

Cristian Dulca
Noul tehnician al alb-negrilor a mărturisit că este o onoare pentru el să antreneze la Mediaş. Filosofia sa de antrenor se bazează pe seriozitate, atitudine şi determinare în joc. Medieşean la origine, Dulca a trecut repede peste perioada de acomodare şi este gata de treabă. „Mă bucur că am devenit antrenorul Gazului. Este o onoare pentru mine să lucrez la un club cu o asemenea stabilitate şi care a vrut performanţe în anii precedenţi. Am găsit un lot numeros şi foarte bun. Trebuie să muncim foarte mult, să avem atitudine şi multă determinare în jocul echipei. Nu sunt străin de aceste locuri, am copilărit aici până la 14 ani, apoi m-am mutat în Cluj. Acomodarea pentru mine a trecut deja. În discuţiile pe care le-am avut cu persoanele din conducerea clubului, am spus că vreau un obiectiv, pentru că e foarte important să ştii pe ce drum o ia echipa. Din punctul meu de vedere, obiectivul, locul 1-7, este realizabil“, a comentat Dulca, care a mai antrenat în cariera sa pe FC Vaslui, Delta Tulcea şi Universitatea Cluj. El va face echipă cu secundul Dan Matei, iar Aurel Nalaţi se va ocupa de portari.

Cantonament cu patru jocuri

Lotul Mediaşului se va pregăti şi în acest an în Ungaria. Cantonamentul se va desfăşura în perioada 29 iunie – 12 iulie, iar gaziştii vor disputa patru partide de pregătire în compania unor formaţii din Ungaria şi Ucraina.

Schimbări în lot

În ultimele zile, gruparea de pe Târnava Mare a renunţat la serviciile a doi jucători. Este vorba de Aleksandar Radovic şi Octavian Drăghici. De asemenea, este posibil să se mai renunţe şi la alţi jucători din actualul lot.

Antrenează de cinci ani

Noul tehnician al Gazului Metan are 41 de ani şi a debutat pe banca tehnică în anul 2008, ca secund al lui Viorel Hizo, la FC Vaslui. Un an mai târziu, a condus echipa din poziţia de antrenor principal în Europa League. A mai trecut apoi pe la Delta Tulcea şi Universitatea Cluj. Ca jucător, Cristian Dulca a evoluat la CFR Cluj, Gloria Bistriţa, Rapid, Pohang Steelers, Ceahlăul Piatra Neamţ, Gaz Metan Mediaş, Universitatea Cluj şi Honved Budapesta.
    Trimite prin e-mail