marți, 23 august 2011

Publicat la 8/23/2011 08:52:00 a.m. de Redacţie

Medieşean pe Mont Blanc

Un medieşean a pornit într-o expediţie îndrăzneaţă în Alpi, înarmat cu tot arsenalul unui supravieţuitor, şi va încerca să transmită experienţele sale în direct pe internet. Dacă tot nu vi se pare mare lucru, aflaţi că are doar 16 ani!

Autor: Mihai COLIBABA

UPDATE: Cătălin a escaladat Mont Blanc până la 4.807 metri altitudine, sâmbătă dimineaţă, alături de medieşeanul Willy Schuster şi de Gabriel Lupu, din Piatra Neamţ.

Mare fan al vedetei TV Bear Grylls, Cătălin Vasilescu a plecat în cea mai mare aventură a sa de până acum. El este însoţit de Willy Schuster, singurul român care a reuşit să urce într-un singur an patru vârfuri din cadrul 7-summit, şi de alţi şase oameni ai muntelui. „Emoţii am un pic, dar o să fiu cu el legat şi de coardă şi e bine. N-am mai fost niciodată la 4.800. E prima experienţă. Am mai avut numai în România, la 2.500, cam atât. Mi-am dorit asta. Sper să fie bine”, a povestit Cătălin, într-un interviu acordat jurnalistului Mircea Hodârnău.

Blogul lui Cătălin Vasilescu
este unic în România
Blogging de pe munte

Călătoria a început în Turda, iar căţărătorii speră să revină cu bine acasă în cursul zilei de joi, 25 august. Deşi nu urmează o rută neexplorată până acum, Cătălin rămâne un temerar pentru Mediaş. „Pentru mine este ceva cu totul nou, niciodată nu am mai fost într-o asemenea «aventură». Voi încerca să scriu şi de acolo articole, dacă am internet. Sper să meargă totul bine şi să avem vreme bună”, a mărturisit băiatul, pe blogul său personal. Obişnuit deja cu provocările muntelui, Willy Schuster crede că pregătirea fizică a lui Cătălin îi va permite să ajungă cu succes la cota 4.800. 

Pregătit cu profesionişti

Cătălin este membru al Asociaţiei de Turism şi Ecologie „Dianthus” Mediaş, de un an de zile. „Este un factor important în ascensiunile montane să fii membrul unui club. Acum, pentru el este un test - să pună în aplicare ceea ce a învăţat acolo - mersul la coardă, cu colţar, cu piolet... Sper să nu avem probleme deosebite şi, dacă totuşi sunt, să le depăşim cu bine. Este un privilegiu pentru el să urce pe Mont Blanc la vârsta de 16 ani”, a comentat Willy Schuster, citat de mirceahodarnau.ro

Pasionat de supravieţuire

După ce a vizionat sute de episoade pe Discovery Channel, admirând tehnicile de supravieţuire ale lui Bear Grylls, Cătălin a lansat blogul www.beargryllsromania.wordpress.com. În primul an, împlinit de curând, acesta a adunat peste 10.000 de vizitatori. „Până la sfârşitul verii, vreau să construiesc un site cu aceeaşi temă. Vreau să construiesc un site aşa cum vreau eu, fără teme cu o grămadă de restricţii. Trebuie să dezvolt blogul, iar pe site nu vor mai apărea doar articole legate de Bear Grylls”, a dezvăluit deocamdată tânărul.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită a ziarului!
    Trimite prin e-mail