vineri, 5 august 2011

Publicat la 8/05/2011 02:53:00 p.m. de Redacţie

Gaz Metan Mediaş uimeşte Europa! | VIDEO şi declaraţii

"Visul european al lui Mainz s-a încheiat brusc. După un thriller la penalty-uri în Transilvania, Mainz s-a ales cu o eliminare ruşinoasă", titrează presa sportivă din Germania.

Bawab e pe val 

"Lupii Negri" au reuşit, într-adevăr, să facă istorie! Gaz Metan Mediaş ajunge în play-off-ul Europa League, după 1-1 în tur cu Mainz şi 4-3 la penalty-uri pe teren propriu. "Acolo am făcut un joc foarte bun, am făcut egal şi asta a contat foarte mult, era foarte important pentru jocul de acasă. Aici am jucat foarte bine, felicitări tuturor colegilor şi suporterilor care ne-au susţinut. Am marcat şi ne-am calificat, chiar dacă nu a fost deloc uşor", a mărturisit marcatorul medieşenilor, Bawab, pentru Radio GSP, adăugând că nu s-ar mai muta acum la vreo echipă din Bucureşti.

Vrea să întâlnească Atletico Madrid

Dezamăgit după ce a ratat o lovitură de departajare, Alin Liţu a recunoscut că victoria i se datorează portarului Pleşca şi are acum motive să fie optimist. "Îl felicit pe Răzvan pentru că a apărat şi ne-am calificat. Este o victorie istorică, sper să nu ne oprim aici. Am depus un efort imens, ştiam că vom avea un meci greu. Ştiam că sîntem calificaţi la startul partidei, însă am luat un gol, am reuşit să revenim. Mi-aş dori să picăm cu Atletico Madrid, pentru că este echipa mea preferată, însă contează mai puţin adversarul", spune Liţu.

Cristi Pustai | antrenor Gaz Metan Mediaş
"Am reuşit ceea ce foarte puţini credeau. Am reuşit să-i motivez pe jucători, ca să remontăm diferenţa dintre noi şi nemţi. Am adus puncte ţării. Suntem un grup, o echipă... acceptăm lupta în orice condiţii. Mi-a fost clar că trebuie să înscriem. Suntem o formaţie mică, bugetul e limitat - Mainz are un buget de 17 ori mai mare. Suntem deja în cartea de istorie a oraşului! Calificarea se joacă şi la Mediaş, aşa le-am spus în vestiar. Mă bucur că am dovedit, deopotrivă fizic şi psihic, o pregătire de nivel european."

Meci istoric

La rândul său, portarul Răzvan Pleşca a rămas impresionat de propria performanţă. "Am avut o şansă foarte mică, ne-am jucat-o... una dintre cele mai frumoase partide din istoria fotbalului românesc", a afirmat, fără falsă modestie, Pleşca, pentru Digisport. Accidentat la meciul tur, Pârvulescu a urmărit meciul de pe margine şi a fost, la început, la fel de pesimist ca toţi românii. Rezultatul, însă, l-a umplut de fericire. "Am niste colegi de mare caracter. Nu ştiu câte echipe se pot lăuda cu asemenea jucători. Să vedem cu cine o să picăm în play-off şi apoi vedem dacă ne putem gândi şi la grupe. Este o performanţă pentru fotbalul românesc. Mi-aş dori să se califice toate echipele din România în grupele Europa League",  a explicat jucătorul, citat de sport.ro.
În play-off-ul Europa League, Mediaşul va întâlni formaţia Austria Viena, considerată un adversar destul de accesibil. Meciul tur va avea loc pe terenul gaziştilor, în 18 august, iar returul este programat o săptămână mai târziu, în Austria.

Sursa video: meciurionline.tv
    Trimite prin e-mail