vineri, 7 iunie 2019

Publicat la 6/07/2019 08:27:00 a.m. de Anonim

Sărbătoarea orașului | FOTOREPORTAJ


Ziua Mediașului a fost marcată festiv pentru al doilea an consecutiv. 

Alex PÎNTEA

Epicentrul evenimentelor a fost Piața Corneliu Coposu, acolo unde au avut loc sâmbătă și duminică, concerte de muzică populară și ușoară și a fost amenajată o zonă dedicată Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019. Totodată, au fost organizate o serie de evenimente și la sediul Primăriei.

Onor printre nori

Sărbătoarea Mediașului a cuprins și anul acesta un program cu multe evenimente. Printre acestea, o expoziție prilejuită de aniversarea a 125 ani de la nașterea savantului Hermann Oberth, lansări de carte, dar și lansarea suvenirului Sibcoin, una dintre monedele locale ale Regiunii Gastronomice Europene. Acestea s-au desfășurat în sala de ședințe „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaș. Surpriza din acest an a fost onorul dat municipiului Mediaș de avioane MIG de la baza aeriană 71 Câmpia Turzii. Acestea au survolat cerul orașului timp de zece minute la altitudine medie și joasă.



Concerte speciale

Sărbătoarea Mediașului a cuprins și spectacole de muzică populară și ușoară. Sâmbătă, pe scena special amenajată în Piața Corneliu Coposu au susținut recitaluri Costel Popa, Emilia Muntean, Dănuț Filuț Tabără, Ansamblul Folcloric „Purtata“ Mediaș, grupul „Motto“ și formația „Dinamic“. Duminică, au fost prezenți la ziua orașului Dinu Iancu Sălăjanu, Laura Lavric, Ciprian și Mihaela Istrate, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului“ cu soliștii Robert Târnăveanu, Alina Bica, Nelu Albu, Adrian Neamțu și Simi Deac alături de Geanina Buzan. Seara au avut loc în aceeași locație recitalurile extraordinare susținute de către Ioana Ignat și trupa Holograf.


    Trimite prin e-mail