vineri, 7 iunie 2019

Publicat la 6/07/2019 08:13:00 a.m. de Anonim

Obiectiv îndeplinit! Gaz Metan a câștigat detașat play-out-ul din acest sezon competițional


Formația pregătită de tehnicianul Edward Iordănescu s-a impus cu scorul de 3-1 în ultima partidă oficială din acest sezon. Mario Rondon cu o dublă și Yazalde Gomes au semnat reușitele medieșenilor. Gaz Metan a câștigat play-out-ul cu 48 puncte acumulate, cu 4 peste FC Botoșani și 5 mai multe decât Dinamo.
 
Alex PÎNTEA 

Gaz Metan a deschis scorul după doar 43 secunde de joc. David Caiado a șutat de la marginea careului de 16 metri, portarul Georgian Mișu a respins mingea în față iar Mario Rondon pe fază a trimis-o în poartă. Atacantul venezuelean a făcut apoi dubla în minutul 5. Antoni Ivanov a executat scurt o lovitură de colț până la David Caiado, care a centrat în careu, iar Rondon a marcat cu o lovitură de cap. În minutul 29, David Caiado a scăpat singur spre poartă a fost faultat în careul de 16 metri, iar centralul a indicat punctul cu var. A executat tot el, însă portarul a reușit să respingă. În minutul 36, Mario Rondon a pătruns în careul de 16 metri și a centrat pentru Yazalde Gomes care a dus scorul la 3-0.  În ultimul minut al primei reprize, Concordia a reușit să reducă din diferență. Gorobsov a prins un șut foarte bun de la peste 20 metri și a stabilit scorul pauzei.

Dominare totală

Repriza a doua a curs într-un singur sens: spre poarta Concordiei. Cele mai mari ocazii pentru Gaz Metan au fost semnate de David Caiado și Ely Fernandes. În minutul 69, lovitura liberă bătută de primul de la 22 metri a căzut pe plasa porții adverse, iar apoi, cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc, Ely Fernandes a șutat din afara careului, portarul Chiajnei a respins în transversală, mingea a ajuns la Sebastian Mailat, care a șutat și el din unghi, dar Stănică a deviat în corner.

Vrea continuitate

La finalul ultimei partide din acest sezon, tehnicianul alb-negrilor a analizat situația actuală. „Mai am un an contract. Am făcut tot programul, am stabilit cantonamentul, am început să discut cu jucătorii despre prelungirea contractelor. Am vorbit şi despre transferuri. Dacă e ceva să mă pună pe gânduri, e că am început să pierdem jucători. Dacă am fi reuşit să păstrăm nucleul acesta şi am mai fi adus 2-3 fotbalişti, cu siguranţă ne luptam pentru play-off. Nu îmi doresc decât performanţă aici, am câştigat play-out-ul. Eu caut stabilitate, aşa am vrut mereu, chiar dacă am schimbat mai multe echipe. Dacă vom reuşi să formăm un lot de jucători care să îmi permită să lupt la play-off, îmi doresc continuitate“, a spus Iordănescu.



Prietenie și respect

Mario Rondon s-a despărțit de Gaz Metan cu o dublă marcată în doar cinci minute. Atacantul de origine venezueleană a ajuns astfel la 10 goluri reușite în acest sezon pentru alb-negri, iar sezonul viitor va îmbrăca tricoul campioanei CFR Cluj. Mario Rondon a transmis și un mesaj tuturor celor alături de care a pus umărul la reușitele echipei din acest sezon. „Dragi prieteni, sunt deja acasă. Doresc să mulțumesc tuturor care faceți parte din echipa Gaz Metan. M-ați ajutat foarte mult. Am pentru voi prietenie și pentru club respect! Vă mulțumesc pentru suportul acordat. Sper, sincer, ca toată lumea să aibă o vacanță frumoasă și ca fiecare să aiba un viitor frumos. O mare îmbrățișare tuturor. Dumnezeu să vă binecuvânteze!” a fost mesajul lui Rondon.
    Trimite prin e-mail