vineri, 7 iunie 2019

Publicat la 6/07/2019 08:15:00 a.m. de Anonim

Nicolae Neagu: Înflorește „Grădina Maicii Domnului“!


La trei decenii de la căderea comunismului, România are din nou șansa să pună bazele unei societăți democratice, bazată pe valori sănătoase, pe prosperitate economică, pe solidaritate, încredere și libertate pentru cetățenii ei, afirmă Nicolae Neagu, deputat PNL de Sibiu.
„O spun eu și o spun și colegii mei din Partidul Național Liberal: România trebuie să fie o țară înfloritoare, cu roade pentru copiii ei, cu un viitor mai bun pentru toți românii“, a subliniat Neagu, miercuri, într-o declarație susținută la tribuna Camerei Deputaților.



Parlamentarul liberal a vorbit despre cele două evenimente istorice petrecute în decursul ultimelor săptămâni și despre vocația europeană a românilor. „România, într-o singură lună, a avut parte de două evenimente istorice, deosebit de importante: Summitul de la Sibiu din 9 mai 2019, în cadrul căruia liderii politici europeni au adoptat Declarația de la Sibiu, reafirmând dorința de unitate și viziune comună la nivelul Uniunii Europene, și călătoria apostolică a Sf. Părinte Papa Francisc sub îndemnul «Să mergem împreună!». Papa Francisc ne-a reamintit tuturor că România este «Grădina Maicii Domnului» și este o țară frumoasă care are toate șansele viitorul european al României să înflorească și să prospere pentru copiii ei. Dragi români, în 26 mai 2019, românii de pretutindeni și-au exprimat foarte clar opțiunea: își doresc cu toții o Românie democratică, europeană și respectată. România a spus «DA» la referendumul convocat de președintele României pentru interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și «DA» pentru interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare. Este evident că România își dorește să pășească spre viitorul democratic și european și românii au arătat acest lucru prin votul exprimat la referendum și la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019. De ce nu le este respectat acest vot liber exprimat de către cei care astăzi conduc România? Aceasta este întrebarea la care guvernarea PSD-ALDE trebuie să le răspundă românilor, atât celor care au votat, cât și celor din diaspora cărora le-a fost îngrădit acest drept cu nedreptate“, a conchis Neagu.
    Trimite prin e-mail