vineri, 7 iunie 2019

Publicat la 6/07/2019 08:49:00 a.m. de Anonim

Înscrieri la Auxila



De la începutul lunii iunie, Școala Postliceală Auxila Mediaș a demarat procesul de înscriere pentru anul școlar 2019-2020.

Alex PÎNTEA

Înscrierile vor avea loc în perioada 1 iunie - 9 septembrie.

Două specializări

Unitatea de învățământ oferă viitorilor săi elevi două specializări și anume „Asistent medical generalist“, respectiv „Asistent medical de farmacie“. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii este acela că au șansa de a primi burse de studiu oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire.

Facilități

Totodată, Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. Unitatea de învățământ a primit din Germania sub formă de donație aparatură medicală, mobilier și consumabile cu ajutorul cărora a putut amenaja pentru elevii săi un al doilea cabinet de nursing. De asemenea, în această perioadă se lucrează la amenajarea unei farmacii-școală. Astfel, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face, totodată, la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali.

216 cursanți

În prezent, un număr de 216 elevi studiază la cele două specializări ale școlii, iar 40 de asistenți medicali generaliști vor absolvi în această vară.
    Trimite prin e-mail